TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Punctul ideal 978-606-44-1503-5
Vezi
galerie

Punctul ideal

de Paul Bloom

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #431927

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Plăcerile suferinței și căutarea sensului
 

Descriere produs

Mergem la filme care ne fac să plângem, mâncăm picant și alergăm la maraton până ni se taie răsuflarea. De ce avem nevoie uneori de durerea fizică și de tumultul emoțional? Cu idei argumentate și bine documentată, această carte ingenioasă ne arată de ce o viață lipsită de suferința pe care o alegem singuri ar fi goală – ba chiar mai rău, plictisitoare.


Analizând descoperirile revoluționare ale psihologiei, Punctul ideal ne arată cum tipul potrivit de suferință pregătește terenul pentru împlinire. Nu suntem în mod natural hedoniști.


Deși de multe ori asociem o viață bună cu plăcerea și cu lipsa eșecului, efortul, lupta și greutățile, precum și frica sau tristețea, ne pot duce, în contextele potrivite, la o viață cu sens, la satisfacții morale și la bucuria cunoașterii. Durerea ne distrage de la spaime, poate să servească unor scopuri sociale, să arate cât de puternici suntem sau, dimpotrivă, funcționează pe post de strigăt de ajutor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Bloom

Traducător: Ruxandra Comşa

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: The Sweet Spot. Suffering, pleasure and the good Life

ISBN: 978-606-44-1503-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: terapie

 

Opinii editoriale

„Suferința nu e neapărat un lucru rău. Paul Bloom explică de ce experiența durerii sporește plăcerea ulterioară și relevă faptul că o viață lipsită de durere ar fi plictisitoare.”

Good Morning America

„Contează pe faptul că Paul Bloom îți poate da peste cap presupunerile despre omenire. A făcut-o din nou cu Punctul ideal! De data aceasta însă investigațiile sale asupra durerii și suferinței, plăcerii și sensului pun - și răspund la - întrebarea eternă despre ce face ca viața să merite trăită. Nu rata această carte elocventă și erudită.”

Susan Cain

„Paul Bloom are darul de a depista paradoxurile naturii umane și de a le rezolva cu ajutorul unor explicații profunde și satisfăcătoare, iar această carte lucidă și fascinantă reușește să ne pună pe gânduri cu privire la formele noastre de masochism, în aparență de neînțeles.”

Steven Pinker

„O investigație științifică interesantă a motivului pentru care suferința, de la alpinism la BDSM, duce atât de des la satisfacție. Bloom scrie într-un stil vesel, care n-are cum să nu te atragă.”

The Guardian

„Bloom e încurajator și convingător când argumentează de ce truda, chinul și necazul pot fi bune.”

Kirkus Reviews

„Un antidot fantastic pentru pozitivitatea toxică.”

Adam Grant

„Incitant, fascinant și perspicace - cu alte cuvinte, exact ce te-ai aștepta de la Paul Bloom, unul dintre cei mai buni scriitori și cei mai profunzi gânditori în domeniul comportamentului uman. Argumentația lui privind motivul pentru care ne dorim uneori tristețea, frica și durerea este, paradoxal, o lectură plăcută. Pregătește-ți markerul și fă-ți ordine în program, deoarece odată ce deschizi cartea, n-o să mai poți s-o lași din mână.”

Daniel Gilbert
Paul Bloom
Paul Bloom
Autor

Paul Bloom s-a născut la 24 decembrie 1963, într-o familie canadiană cu origini...

vezi autor