TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiu și tată
Vezi
galerie

Fiu și tată

de Moussa Nabati

Titlu apărut în colecția Psihogenealogia la Philobia

Id: #423918

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Pentru a pune capăt complexului lui Oedip
 

Descriere produs

Ce înseamnă un tată bun și care este rolul lui? Cum reușește el să‑și crească fiii pentru a‑i ajuta să devină adulți, bărbați și, la rândul lor, tați? De ce unii dintre ei eșuează în această privință?

Intenționând să pună în lumină legăturile inconștiente și profunde țesute între un fiu și tatăl lui, Moussa Nabati pornește de la istoria a trei cupluri tată‑fiu renumite: Icar și Dedal, Oedip și Laios și Isaac și Avraam, analizându‑le poveștile și tratându‑le asemenea unor mărturii clinice.

Asistăm la trei modele de relații diferite: Dedal întruchipează tatăl absent, neimplicat, șters, indiferent, neputincios. Laios îl personifică pe tatăl distrugător, pervers, violent, abuziv, sever, tiranic, sadic. În ceea ce‑l privește pe Avraam, el este singurul care se străduiește să‑l protejeze pe Isaac, eliberându‑se de atotputernicia soției sale.

Cele trei mituri sunt, de fapt, adevărate lecții de psihologie care ne pot ajuta să ne restabilim triunghiurile familiale devenite, în ultimele decenii mai ales, scena multor tulburări sufletești.

Intrând în acest univers simbolic înțelegem că, de fapt, ceea ce va deveni fiul depinde în mare parte de prezența unui tată adult, capabil să‑și ocupe locul în familie. Când tatăl lipsește, fiul riscă să se confrunte cu dificultăți serioase în evoluția sa, fiindu-i greu să se integreze mai târziu în viață și în societate, atât din punct de vedere afectiv, cât și profesional.

 


Alte titluri pentru MoussaNabati (autor):
Copilul interior (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Moussa Nabati

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-9707-57-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Philobia

Teme: copilărie