TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ajută-ți copilul să se vindece de traumă
Ajută-ți copilul să se vindece de traumă
Vezi
galerie

Ajută-ți copilul să se vindece de traumă

de Aletha Solter

Titlu apărut în colecția Parentaj la Herald

Id: #428699

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte cuprinzătoare care oferă părinților instrumente practice și eficiente pentru a ajuta copiiilor să se vindece după traume. Scrisă de psihologul și expertul în parenting renumit Aletha Solter, această carte oferă părinților o abordare compasională și de susținere pentru a ajuta copiii să-și revină după experiențe traumatizante.

 

Prin combinarea tehnicilor bazate pe cercetare și a exemplelor din viața reală, Solter îi îndrumă pe părinți cum:

  • să creeze un mediu sigur și protector
  • să construiască relații puternice cu copiii lor
  • să-i ajute să dezvolte abilitați de adaptare care pot dura o viață întreagă.

 

Fie că copilul dvs. a experimentat un eveniment traumatic unic (spitalizare, înțepătură, cutremur) sau adversități constante (divorț, bullying, etc.) cartea este o resursă esențială pentru orice părinte care dorește să susțină bunăstarea emoțională și psihologică a copilului său.

 

Această carte explică modul în care copiii (de la naștere până la varsta de 12 ani) se pot recupera în urma experiențelor traumatice, avându-i pe părinții lor drept ghizi în procesul de vindecare. De la înțepături de albine și oase rupte până la incendii naturale, divorțul părinților, atacuri cu împușcături în școli, majoritatea copiilor experimentează un tip sau altul de traumă în decursul creșterii. Din fericire, copiii se nasc cu abilitatea de a se recupera din traume, dar au nevoie de ajutor pentru a face asta. Cartea oferă informații prin care părinții vor învăța să identifice simptomele traumei la copiii lor și să faciliteze vindecarea prin mecanismele înnăscute pe care aceștia le au.

 

Citind această carte părinții:

  • află informații de bază despre pionierii în domeniul traumelor din copilărie și studii de caz reale, puternice și inspirate;
  • descoperă care este impactul traumei asupra copiilor, precum și principiile de bază ale vindecării;
  • dobândesc multe abilitați practice pentru a-și ajuta copiii să se recupereze;
  • își însușesc o listă clară de activități surprinzător de simple, bazate pe joc, care îi pot ajuta în conectarea terapeutică cu copiii lor;
  • învață cum să interpreteze motivele care stau la baza comportamentelor cauzate de traumă și pot astfel să găsească soluții fără a folosi pedepse sau recompense;
  • înțeleg cum influențează etapele de dezvoltare ale copiilor, reacția lor la evenimentele traumatice și ce tehnici sunt cele mai eficiente la fiecare vârstă.

 

Apărută în 2022, această carte se bazează pe cele mai noi studii în domeniul neurobiologiei traumei, al neuroștiintelor cognitive, al neuroștiintelor copilului, documentarea sa bazându-se pe informațiile științifice din peste 100 de lucrări de referință.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aletha Solter

Traducător: George Chiriţă

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Healing Your Traumatized Child: A Parent's Guide to Children's Natural Recovery Processes

ISBN: 978-630-6550-04-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: copilărie, terapie, familie

Aletha Solter
Aletha Solter
Autor

Dr. Aletha Solter este psiholog de origine elveţiană specializat în psihologia d...

vezi autor