TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Acasă la mama, acasă la tata
Acasă la mama, acasă la tata
Vezi
galerie

Acasă la mama, acasă la tata

de Isolina Ricci

Titlu apărut în colecția Parentaj la Herald

Id: #420674

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid complet pentru părinții despărțiți, divorțați sau recăsătoriți care își doresc să construiască două case primitoare pentru copilul lor
 

Descriere produs

Vă oferim ghidul care a trecut testul timpului și la care se întorc mereu părinții și specialiștii!


Copiii chiar se pot dezvolta frumos în orice situație de custodie! Acest ghid clasic și inovator, care a devenit standardul pentru mai multe generații de părinți, propune opțiuni creative și recomandări pertinente pe plan juridic, emoțional și practic în ceea ce privește crearea a două cămine fericite și stabile pentru copiii voștri.

 

Acasă la mama, acasă la tata oferă instrumentele necesare în procesul numit dezvoltare personală. Cartea prezintă experiențele autoarei în urma colaborărilor sale cu studenți, clienți și specialiști cu experiență în domenii precum divorț, custodie, monoparentaj și mediere. Multe dintre conceptele oferite de Ricci au fost introduse în lucrări uzuale de drept, sănătate mintală, consiliere și mediere.

 

Autoarea avansează principiul celor două cămine pentru copii după despărțire sau divorț, indiferent de modul în care este împărțit timpul copiilor între părinți. Două cămine reprezintă acum o viziune acceptată la alternativa un singur cămin și o singură autoritate. Aceasta îi include și pe părinții necăsătoriți, despărțiți, pe cei recăsătoriți, precum și pe părinții singuri, care sunt încurajați să întemeieze două cămine pentru copiii lor, cu rude sau prieteni. De asemenea, autoarea propune înlocuirea termenilor negativi precum cămin destrămat, custodie, vizitare cu un vocabular uzual mai pozitiv. Acest punct de vedere a stârnit rapid interesul și și-a găsit drum în utilizarea comună, precum și în unele legi din dreptul familiei.

 

Conceptul de relație profesională funcțională între părinți este oferit ca o modalitate prin care părinții își structurează noua relație. Această abordare atrage un proces reușit de vindecare, organizează sănătos interacțiunile, ajută în mediere, în susținerea negocierilor de succes și, nu în ultimul rând, la adaptarea copiilor la noua situație familială.

 

Pentru Ricci, un divorț decent este sinonim cu o relație funcțională între părinți și un rezultat sănătos pentru copii. Conform acestei perspective, familiile se pot reorganiza cu succes după despărțire sau divorț și își pot crește copiii cu respect și demnitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Isolina Ricci

Traducător: Anca Cristina Ilie

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: Mom`s house, dad`s house: a complete guide for parents who are separated, divorced, or remarried

ISBN: 9789731118482

Copertă: Paperback

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: copilărie

Editura: Herald

Isolina Ricci
Isolina Ricci
Autor

Isolina Ricci, este o renumită expertă în domeniul familiei. Și-a luat doctoratu...

vezi autor