TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să fii un părinte mai bun 978-606-088-329-6
Cum să fii un părinte mai bun
Vezi
galerie

Cum să fii un părinte mai bun

de Lahey

Id: #431109

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

BESTSELLER THE NEW YORK TIMES


Jessica Lahey, profesoară, scriitoare și mamă, se concentrează asupra anilor esențiali din perioada școlară, când părinții trebuie să învețe să le permită propriilor copii să experimenteze dezamăgirea și frustrarea trăite uneori, astfel încât aceștia să poată deveni adulți de succes, rezilienți și autonomi.


Parentingul modern este definit de un nivel de supra protecție fără precedent: părinți care contestă profesorii din pricina dezamăgirilor cauzate de carnetul de note, părinți care dirijează prieteniile copiilor și care intervin la locul de joacă. După cum explică autoarea, chiar dacă acești părinți se consideră a fi deosebit de receptivi la bunăstarea copiilor lor, ei nu le oferă de fapt șansa de a experimenta eșecul sau oportunitatea de a învăța să își rezolve singuri problemele.

 

Parentingul excesiv are potențialul de a distruge încrederea unui copil și de a-i submina educația, ne amintește Lahey. Profesorii nu le predau copiilor doar cititul, scrisul și aritmetica. Ei îi învață despre responsabilitate, organizare, bune maniere, moderație și perspectivă – abilități de viață importante pe care copiii le poartă cu ei mult timp după ce părăsesc sala de clasă.

 

Autoarea prezintă un plan cu sfaturi specifice pentru gestionarea temelor, a carnetului de note, a dinamicii sociale și a sportului. Și, cel mai important, ea prezintă un plan pentru a-i ajuta pe părinți să învețe să facă un pas înapoi și să accepte eșecurile copiilor lor. Cu un mesaj puternic, dar totodată cald și înțelept, cartea Cum să fii un părinte mai bun oferă o lectură esențială pentru părinții, profesorii și psihologii care-și doresc să-i ajute pe copii să reușească.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lahey

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-088-329-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: copilărie, familie

 
 

Opinii editoriale

„Cum pot profesorii să-și recucerească rolul esențial din viața copiilor și să le dea voie celor mici să greșească uneori? Ar putea începe prin a-i convinge pe părinți s-o citească pe Lahey.”

The New York Times Book Review

„Lahey are de împărtășit multe cuvinte înțelepte și utile... pe care orice părinte ar trebui să le asculte.”

Publishers Weekly

„În loc să ne țină lecții despre ce și unde greșim, Jessica Lahey dezvăluie ce a greșit ea însăși cu propriii copii și elevi – și felul în care și-a reformat sistematic modul de lucru. O carte revigorantă și practică pentru părinții care vor să-și ajute copiii în gestionarea dificultăților și a provocărilor, dar nu știu  cum și de unde să înceapă.”

Amanda Ripley, autoare de bestsellere The New York Times

„Această carte fascinantă, care îndeamnă la reflecție, arată că, pentru a-i ajuta pe copii să reușească, trebuie să le permitem să eșueze. O lectură esențială pentru părinți, profesori, antrenori, psihologi și pentru oricine altcineva care dorește să îi îndrume pe copii spre o viață ale cărei valori sunt independența, creativitatea și curajul.”

Gretchen Rubin, autoare de bestsellere The New York Times

„Lahey oferă unul dintre cele mai importante mesaje de parenting ale vremurilor noastre: dacă nu le permitem copiilor noștri să învețe cum să facă față provocărilor, nu vor prospera la școală și în viață. Cartea ei extrem de utilă îi spune propria poveste, dar și aduce laolaltă numeroase cercetări și oferă sute de sugestii realizabile.”

Ellen Galinsky, autoare de bestsellere The New York Times