TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monada Rațiunii LE-LUC-MONADR-18-N-001
Monada Rațiunii
Vezi
galerie

Monada Rațiunii

de Lucian Ciuchiță

Id: #262995

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce este scriitorul? Un ins care crede că poate să schimbe ceva în mișcarea haotică a lumii, o biată ființă care vrea să transmită un „ecou” în peșteră ignoranței, un simplu om care își dorește că Binele să învingă Răul Absolut. Mă rog, este un individ naiv, care crede că poate să transmită „sens și speranta” unor semeni întru rațiune, care, de cele mai multe ori, au impresia că exprimarea literară este rodul unor halucinații de moment.
Ce este scriitorul? Un izvor nesecat de idei, o câmpie plină cu flori sălbatice, un cer împânzit de nori jucăuși, că focurile de artificii care spulberă întunericul nopții; un spirit liber care dansează în jurul focului lăuntric... un simplu om.
Care este boală sufletului? Bineînțeles, ignoranța!
Cea care se așterne că o zăpada acidă peste pământul temător, lipsit de vlagă în așteptarea unui soare apus. Semințele n-au cum să încolțească într-un teren arid, sau înghețat la nesfârșit.
Există vreun remediu? Cărțile. Sunt singurele păștile care ne vindecă pe noi, oamenii, și, desigur, planetă muribundă care nu ne-a greșit cu nimic, doar ne suportă greșelile de mii de ani.
Ce este scriitorul? Un nebun care emite idei greu de acceptat într-o lume lipsită de uzul rațiunii. Un naufragiat pe o insulă a singurătății stilistice, un supraviețuitor al vremurilor moderne, o amintire pentru generațiile viitoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucian Ciuchiță

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-8953-28-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 244

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Libris Editorial