TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ruperea vrăjii 978-973-50-7930-7
Vezi
galerie

Ruperea vrăjii

de Daniel C. Dennett

Id: #432590

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Religia ca fenomen natural
 

Descriere produs

Filozoful Daniel C. Dennett supune fenomenul religios unei analize cu adevărat ştiinţifice şi multidisciplinare, ţinând seama de imensa complexitate a aspectelor lui antropologice, psihologice, sociale şi istorice, și abordează frontal atât problema originilor, cât şi a semnificațiilor sale în lumea de azi. Ruperea vrăjii pornește de la convingerea autorului că, prin rolul pe care religia continuă să-l joace în conflictele sociale şi politice, ca şi în căutarea de către miliarde de oameni a sensului propriei vieţi, ea este „mult prea importantă pentru a ne putea permite s-o ignorăm”.

 

„Vraja” din titlu este atât tabuul care planează asupra examinării obiective a religiei, cât și religia însăşi. Daniel Dennett își duce demersul la bun sfârşit cu un ireproşabil tact şi respect pentru adevăr.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel C. Dennett

Traducător: Alexandru Anghel

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-50-7930-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 488

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Dumnezeu, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Surprinzător de precaut, Dennett este conştient de limitele cunoaşterii noastre actuale şi este interesat mai ales să dezvolte un plan de cercetare. Discutând ipotezele particulare cu privire la anumite religii, el se dovedește a nu fi câtuşi de puțin dogmatic.”

American Scientist

„…Religia este naturală în sensul că nu este supranaturală, că este un fenomen uman alcătuit din evenimente, organisme, obiecte, structuri, tipare etc. care sunt supuse legilor fizicii sau biologiei și care astfel nu presupun nici un miracol… Exact asta vreau să spun. Să se observe că nu este negată existența lui Dumnezeu, a unui Dumnezeu inteligent, conștient și viu care ne-a creat și care ne iubește pe noi toți – și totuși religia în sine, ca set complex de fenomene, rămâne un fenomen complet natural.”

DANIEL C. DENNETT
Daniel C. Dennett
Daniel C. Dennett
Autor

Profesor de filozofie si director al Centrului de Studii Cognitive la Tufts Univ...

vezi autor