TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Filozofia unei vieți simple 978-973-50-7898-0
Vezi
galerie

Filozofia unei vieți simple

de Jérôme Brillaud

Id: #432435

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Filozofia unei vieți simple cartografiază idei și practici ale simplității din Antichitate până în zilele noastre. Jérôme Brillaud discută mai ales concepțiile și motivațiile unor filozofi și personalități precum Diogene, Marcus Aurelius, Rousseau, Thoreau și Steve Jobs, dar și ale unor mișcări religioase și curente moderne care au îmbrățișat un stil de viață simplu. Viața dedicată simplității înseamnă liniștirea zgomotului din jurul nostru și din noi înșine pentru a putea ajunge la adevărata stare de bine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jérôme Brillaud

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-50-7898-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creativitate, terapie

 

Opinii editoriale

„O carte foarte pătrunzătoare, care merită să fie cu atât mai citită în aceste vremuri confuze și apăsătoare.”

BRENDAN GLEESON

„Această carte fascinantă și bine scrisă nu propovăduiește despre viața simplă și nu spune cititorilor cum să gândească sau să trăiască. Ea este mai degrabă o profundă trecere în revistă a diferitelor perspective asupra simplității care au apărut de-a lungul veacurilor, de la grecii antici, trecând prin creștinism, până la mișcarea modernă a simplității voluntare… Paradoxal însă, deși noțiunea de «simplitate» se dovedește surprinzător de complexă, cititorii se vor simți provocați și îmbogățiți de acest paradox. Brillaud a adus o excelentă contribuție la literatura filozofică privind un concept pe cât de important, pe atât de neglijat.”

SAMUEL ALEXANDER

„Ca idee, traiul în simplitate nu are pretenția că oferă soluții pentru tensiunile dintre viața biologică și viața bună, fie că sunt politice, etice sau religioase. Nu plănuiește să elimine o anumită viață în numele alteia. Traiul în simplitate se referă la un mod de existență în care biologia și politicul sunt complementare, unde viața și «viața bună» lucrează în tandem pentru a crea vieți noi și pentru a le păstra intacte pe cele existente. Ca practică, acest mod de a trăi începe prin ascultarea sunetului fin al vieții în tot ce este viu.”

JÉRÔME BRILLAUD
Jérôme Brillaud
Jérôme Brillaud
Autor

JÉRÔME BRILLAUD, lector la Universitatea din Manchester, a publicat în 2011 volu...

vezi autor