TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bucuria științei 978-973-50-8297-0
Vezi
galerie

Bucuria științei

de Jim Al-Khalili

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #434740

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trăim într-o lume imprevizibilă și derutantă. Dezinformarea și teoriile conspiraționiste invadează mass-media. Mai mult ca oricând, este o adevărată provocare să vedem lucrurile obiectiv și să luăm cele mai bune decizii.

 

Celebrul fizician Jim Al-Khalili ne propune să privim viața de zi cu zi precum oamenii de știință – numai astfel putem controla informaţiile complexe şi contradictorii cu care ne confruntăm. Argumentul său este că știința a ajutat omenirea în încercarea de a vedea lucrurile așa cum sunt cu adevărat, schimbându-ne viața în bine de-a lungul secolelor. Al-Khalili ne vorbește convingător despre importanța gândirii bazate pe dovezi, despre natura adevărului și rolul îndoielii, despre avantajele și dezavantajele simplificării, dar și despre cât de important este să ne apărăm de prejudecăți.

 

„Metoda ştiinţifică este o combinaţie între curiozitatea în fața lumii, dorinţa de a investiga, observa, experimenta şi înţelege şi, desigur, disponibilitatea de a ne schimba opiniile şi de a învăţa din experienţă, atunci când ceea ce descoperim nu corespunde ideilor noastre preconcepute.


Avem aici, prin urmare, un scurt ghid despre cum să gândim şi să acţionăm într-un mod mai raţional. Fiecare capitol constă într-o recomandare, extrasă dintr-un anumit aspect al metodei ştiinţifice. Vom afla că un mod mai ştiinţific de a privi lumea ne poate duce către o viaţă mai bună.” — JIM AL-KHALILI

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jim Al-Khalili

Traducător: Alexandru Babeș

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-973-50-8297-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: adevăr

 

Opinii editoriale

„Al-Khalili ne propune să folosim gândirea critică pentru a evalua știrile, precum și propriile cunoștințe și convingeri… Fiecare capitol este o lecție pe care o putem aplica zi de zi.”

Publishers Weekly

„Jim Al-Khalili ne reamintește elocvent toate motivele pentru care trebuie să elogiem știința. O carte încântătoare, un ghid de încredere în era tulbure a post-adevărului.”

SABINE HOSSENFELDER
Jim Al-Khalili
Jim Al-Khalili
Autor

JIM AL-KHALILI (n. 1962) este profesor de fizică teoretică la Universitatea din...

vezi autor