TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să discuți cu un negaționist al științei 978-973-50-8183-6
Vezi
galerie

Cum să discuți cu un negaționist al științei

de Lee McIntyre

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #433617

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De ce cred unii că Pământul e plat și alte teorii ale conspirației
 

Descriere produs

Astăzi, există o mulțime de oameni care resping expertiza științifică și preferă faptelor simulacrele ideologice. Ei nu sunt doar neinformați, ci de-a dreptul dezinformați, din cauza apelului la premise convenabile, specialiști falși și teorii ale conspirației. Cum îi putem convinge că nu așa se ajunge la adevăr? Cum îi putem face să se răzgândească și să accepte faptele, dacă ei nu cred în fapte? În această carte, Lee McIntyre arată că putem să luptăm împotriva negaționiștilor științei și susține că este important să o facem – pentru că negarea științei poate ucide. Autorul oferă instrumente și tehnici pentru comunicarea adevărului și valorilor științei pe înțelesul adepților Pământului plat, antivacciniștilor, opozanților schimbării climatice sau ai organismelor modificate genetic, subliniind cã pentru a fi ascultați este nevoie să vorbim cu ei calm și respectuos și să le înțelegem perspectiva.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lee McIntyre

Traducător: Iulian Comănescu

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-973-50-8183-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: adevăr, curiozitate

 

Opinii editoriale

„Această carte este o expunere argumentată și accesibilă a negării științei și a modului în care am putea s-o combatem.”

Physics World

„Cartea lui McIntyre este un instrument necesar într-o epocă ce depinde din ce în ce mai mult de încrederea în știință pentru a face față provocărilor simultane generate de efectele pe termen lung ale epidemiilor, schimbării climatice și dezinformării de tip post-adevăr.”

Shelf Awareness

„Învățând să discutăm cu un negaționist al științei, trebuie să acceptăm provocarea că e vorba nu numai de schimbarea credințelor, ci și de lărgirea cercului de îngrijorare care definește valorile. Și vom reuși numai dacă ne vom aminti de umanitatea împărtășită de noi toți. A îmbrățișa ideea că cineva care nu e de acord cu tine e totuși un partener valid de conversație înseamnă a investi în seme­nii noștri și în viitorul nostru comun.”

LEE McINTYRE
Lee McIntyre
Lee McIntyre
Autor

Lee McIntyre este cercetător la Centrul de Filosofie și Istoria științei de la U...

vezi autor
Iulian Comănescu
Iulian Comănescu
Traducător

Iulian Comanescu (n. 8 noiembrie 1966, Suceava) este scriitor și antreprenor. A...

vezi autor