TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Socrate vindecătorul 9786066395779
Socrate vindecătorul
Vezi
galerie

Socrate vindecătorul

de Jean-Louis Cianni

Id: #434534

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Soluțiile înțelepciunii antice la provocările moderne!


Tulburările din prezent și manipularea mediatică și prin rețelele de socializare ne conduc către a nu mai ști nimic, a nu mai înțelege nimic, a nu mai spera la nimic... Cum și ce să gândim într-un climat pe cât de turbulent, pe atât de anxiogen? Cum să nu ne mai afundăm în frică și tristețe și cum să ne reactivăm dorința de a trăi?

 

Profunda carte Socrate vindecătorul, scrisă într-un stil viu, motivant și umanist, ne propune să ne întoarcem la surse, la înțeleptul Socrate, care, prin interogația filosofică, și-a invitat concetățenii la o nouă practică: îngrijirea de sine. În vremea lui Socrate, Atena era în criză, zguduită de o epidemie, de o succesiune de războaie și de conflicte politice interne, la marginea unei prăpăstii istorice.

 

Ca și în cazul lui Socrate, existența noastră se desfășoară într-un context violent și incert. Filosofia pe care el a conceput-o și practicat-o ne ajută să navigăm printre crizele lumii de azi, cu adevărate soluții terapeutice pentru fiecare dintre dificultățile cu care ne confruntăm ca indivizi și ca societate.

 

„Socrate a vrut să vindece sufletul individual, dorințele sale oarbe și violente, rătăcirile și temerile sale. În același timp, el încerca să vindece o cetate divizată, supusă nedreptății și afectată de populism. Tratamentul său, îngrijirea de sine, se dorea un antidot la otrăvurile timpului său.


Terapia socratică urmărește să ne protejeze de orice fascinație patologică și ne învață tratamentul critic pe care trebuie să îl aplicăm narațiunilor mitologice, demagogiei politice, liderilor de opinie și tuturor celor care, departe de a apăra sau de a celebra viața, așa cum pretind, o înstrăinează și o slăbesc. Socrate ne invită la o salutabilă automedicație, o întoarcere la sine, esențială pentru ca fragilele noastre convingeri să nu se dizolve în trăncăneli inutile.” Jean-Louis Cianni

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Louis Cianni

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 9786066395779

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: For You