TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curajul de a prinde o stea căzătoare CV-GHF-CDAPOS-20-N-001
Vezi
galerie

Curajul de a prinde o stea căzătoare

de Gheorghe Falcă

Id: #308095

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În această carte, un om politic român visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sunt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sunt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie. Însă această carte vorbește despre viitor. Și orice om înțelept știe că va găsi coordonatele viitorului, dacă va căuta atent urmele trecutului.

 

Gheorghe Falcă, un vorbitor care utilizează adesea cuvinte foarte tehnice, având în vedere anii petrecuți în administrația publică, face de această dată un exercițiu convingător al limbajului simplu. Autorul reușește să explice fără echivoc de ce principii precum libertatea individuală, independența justiției, solidaritatea, credința în valorile tradiționale sau patriotismul sunt ingredientele sănătoase ale unui destin colectiv fericit.

 

Gheorghe Falcă face o radiografie a greșelilor inerente unei perioade de tranziție care a depășit cu mult prognoza brucaniană, dar indică și izvorul istoric al acestora, identificându- le filonul psihologic.



Alte titluri pentru GheorgheFalcă (autor):
Societatea vie (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe Falcă

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 978-606-44-0482-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curaj, încredere

 

Opinii editoriale

Vă invit să citiți această radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești, explicarea unor fenomene gen „PSD-ALDE“ sau „Dragnea“, motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă „normală“. Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere.

Rareș Bogdan

Intuiția că există pe undeva o legătură adîncă între ideologie și idealism nu este eronată. Cred că această carte încearcă să vorbească despre această legătură, iar lectura ei mi-a redeșteptat amintiri și mi-a reanimat gînduri pe care le lăsasem să amorțească în „folderul“ uitării voite.

Sever Voinescu
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă
Autor

Gheorghe Falcă este născut în 1967, la Brad. Absolvent al Facultăţii de Construc...

vezi autor