TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bandita 9786303052168
Bandita
Vezi
galerie

Bandita

de Franny Billingsley

Id: #435574

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Va putea o fetiță sălbatică să își recapete încrederea în oameni?


Soții Del Salto nu se aseamănă cu nimic de bandiții care au crescut-o pe micuța Bandită și care au învățat-o să lupte, să bandajeze răni și să întindă capcane. Ei stau într-o casă cu ferestre, tacâmuri și jucării și folosesc cuvinte periculoase precum „acasă” și „familie”. Bandita știe că locul ei nu este alături de soții Salto – dar de ce îi este atât de greu să îi părăsească, când toate ușile sunt deschise?

 

O poveste înduioșătoare despre memorie, identitate, traumă și puterea cuvintelor de a ne reclădi viețile, de la finalista prestigiosului National Book Award, Franny Billingsley!

 

O bandită nu poate fi domesticită.

Nu când și-a petrecut întreaga viață printre tâlhari și mercenari. Nu când amintirile ei de dinainte se risipesc asemenea grăunțelor de nisip pe drumurile prăfuite ale Trandafirului Albastru, orășelul în care mama ei a abandonat-o când avea cinci ani. Și, mai presus de toate, nu atunci când Domnu’ Jack, salvatorul ei, este la un pas de a fi închis pentru uciderea șerifului.

 

O bandită nu poate spune adevărul.

Chiar dacă Judecătorul procesului o primește în casa lui, unde există ferestre, tacâmuri și o casă de păpuși (pe care Pumnalul îi spune să o evite cu orice preț). Chiar dacă soția Judecătorului îi oferă rochii și îi spune cuvinte periculoase ca acasă și curaj sau chiar încearcă să o trimită la școală, un loc interzis pentru o fetiță sălbatică.

 

O bandită nu poate accepta un nume.

Și cum ar putea, când este un mister pentru ea însăși, prinsă între nevoia de afecțiune și loialitate? Când lumea ei este atât de plină de schimbări, speranțe și suferințe pe care nici magia nu le poate șterge cu desăvârșire?

 

Bandita este un puzzle fantastic care explorează memoria, identitatea și puterea cuvintelor de a ne vindeca și a ne reconstrui viețile. Cu propoziții ascuțite ca un pumnal ce îți străpunge inima, romanul scris de Franny Billingsley, finalista prestigiosului National Book Award, îți oferă șansa să întâlnești o variantă feminină a năstrușnicului protagonist din De veghe în lanul de secară, o eroină vulnerabilă a cărei naivitate te înduioșează și te amuză deopotrivă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Franny Billingsley

Traducător: Diana Morăraşu

Data apariției: aprilie 2024

ISBN: 9786303052168

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: aventură, emoții, identitate, încredere, terapie

 

Opinii editoriale

„Un roman minunat scris, cu o emoție feroce care te împinge pe urmele unei eroine failibile, cum rar mai întâlnești în literatură. Situată într-un oraș de frontieră al secolului al XIX-lea, protagonista acestui roman este prinsă în vacarmul unei lumi în care alegoria și realitatea se împletesc.”

Kirkus

„O proză lirică, plină de viață, care face ca subiecte precum trauma, vindecarea și recunoștința să curgă lin în scrierea lui Billingsley. Umorul certurilor cu Pumnalul, misterul care învăluie copilăria Banditei și magia unei case de păpuși cu însușiri umane – toate aceste elemente oferă un suflu nou narațiunii.”

Publishers Weekly

„Elemente fantastice, de aventură, mister și căutare a identității, țesute laolaltă cu simbolism și anticipare. O legendă fascinantă pe care o poți reciti la nesfârșit fără să epuizezi bogăția de detalii.”

School Library Connection