TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secretul banilor 978-606-088-352-4
Secretul banilor
Vezi
galerie

Secretul banilor

de Irina Chițu, Denisa Dascălu

Titlu apărut în colecția Corint Educațional la Corint

Id: #433674

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Educația financiară pe care nu o înveți la școală
 

Descriere produs

Lucrarea este structurată în șapte capitole, care abordează cele mai importante noțiuni de educație financiară de care ai nevoie, răspunde aplicat, cu exemple și soluții, întrebărilor legate de sănătatea financiară, buget personal, setarea și îndeplinirea obiectivelor, independența financiară. Studiind-o, te ajută să îți creezi obiceiuri financiare bune și să dai sens fiecărui ban care îți trece prin mâini.


Lumea financiară poate deveni complicată dacă nu o înțelegi, și te poate face să iei decizii cu un impact financiar major. Este important să deții un minimum de cunoștințe financiare pentru a păstra un echilibru între venituri și cheltuieli, dar, în același timp, este necesar să ai curaj să pui în aplicare tot ce înveți și, astfel, să pornești pe drumul către prosperitate sau chiar independență financiară.

 

Auzi vorbindu-se zi de zi despre bani și despre modalitatea în care îți administrezi salariul și veniturile, dar cât de mult înveți despre aceste lucruri încă din copilărie, din adolescență sau când deja ești adult? Cartea abordează cele mai frecvente situații de natură financiară cu care te poți confrunta în viața de zi cu zi, îți dezvăluie soluțiile care „te pot salva” și implicațiile pe care acestea le pot avea. Nu este doar pentru tine, cel care o răsfoiești în acest moment, ci se adresează tuturor celor care își doresc să cunoască elementele esențiale din domeniul financiar (banii și evoluția lor, ce este un card bancar și cum se utilizează, ce trebuie să știi despre economisire și investiții, ce sunt creditele bancare, cum se face rambursarea anticipată și ce avantaje are, despre inflație, despre drepturile consumatorilor de servicii financiare și despre instituțiile care îi protejează). Limbajul utilizat este ușor de înțeles chiar și de către cei care nu sunt familiarizați cu termenii financiari, dar care sunt curioși/dornici să îi descopere/înțeleagă.

 

Această carte îți lărgește perspectivele, te ghidează și îți oferă informații esențiale și, cu fiecare pagină citită și înțeleasă, vei fi cu un pas mai aproape de cea mai bună versiune a ta, te vei simți mai încrezător în propriile forțe și vei deține controlul resurselor financiare de care dispui. Totodată, te învață cum să te ferești de capcanele financiare pe care le poți întâlni la orice pas. Așadar, această carte este pentru tine dacă:

  • ești dornic să descoperi tainele lumii financiare;
  • vrei să îți aprofundezi cunoștințele financiare pe care le-ai dobândit deja;
  • vrei să îți dezvolți abilitățile de gestionare a resurselor financiare;
  • ai nevoie de tips&tricks legate de produsele și serviciile financiare.
 

Lucrarea este structurată în șapte capitole, care abordează cele mai importante noțiuni de educație financiară de care ai nevoie, răspunde aplicat, cu exemple și soluții, întrebărilor legate de sănătatea financiară, buget personal, setarea și îndeplinirea obiectivelor, independența financiară. Studiind-o, te ajută să îți creezi obiceiuri financiare bune și să dai sens fiecărui ban care îți trece prin mâini. Înveți cum să câștigi bani, cum să îi gestionezi inteligent, cum să economisești și să investești pentru a-ți atinge obiectivele imediate și pe cele viitoare, pe termen lung. Vei afla detalii despre cum funcționează produsele financiare (de economisire, creditare, investiții, instrumente de plată), despre beneficiile pe care ți le aduce fiecare și despre capcanele de care trebuie să te ferești, în funcție de nevoile și dorințele tale, te ajută să te orientezi, să înțelegi lumea în care trăiești și de ce și cum te afectează fiecare decizie financiară luată. Poți afla și care îți sunt drepturile și obligațiile în calitate de consumator de produse și servicii financiare, dar și unde ar trebui să apelezi și ce soluții ai, în cazul în care te confrunți cu probleme financiare. Principalul câștig este că, din fiecare subiect abordat în carte, poți reține cel puțin un lucru pe care să îl pui în practică și să îl aplici începând cu acel moment.

 

Cea mai bună investiție, la orice vârstă, este în educație și în creșterea valorii personale!

Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală” este o carte care nu ar trebui să lipsească din nicio casă de român. Și spun asta sincer și răspicat, fără falsă modestie, având deopotrivă perspectiva personală, pe cea a specialistului în investiții, a lectorului și, nu în ultimul rând, a părintelui.

Această carte este un bun necesar pentru noi toți! Vă va ajuta să înțelegeți mai bine banii și munca, vă va îmbogăți substanțial cunoștințele financiare și vă va servi ca bază pentru alegeri înțelepte în viață. După ce am citit-o, mi-am promis că, în ciuda riscului de a fi enervant, voi transforma cartea  în „cadoul standard de la Horia” la aniversările copiilor prietenilor, indiferent de vârstă. De ce voi face asta? Pentru că această carte atinge, în cele șapte capitole, informații relevante de care ai nevoie pe tot parcursul vieții.

Cartea prezintă într-o manieră practică obiceiuri sănătoase, vă învață despre economii și investiții, despre gestiunea banilor și multe alte aspecte de care aveți parte în viața de zi cu zi. Veți afla multe lucruri despre inamicul care ne mănâncă banii ținuți „la ciorap”, dar și cum poți profita de faptul că ești elev sau student pentru a-ți face planuri financiare.

Dar, poate, cel mai important aspect al cărții este că aduce exemple clare, concrete, din viața de zi cu zi, care vă vor ajuta să înțelegeți ușor noțiuni financiare care, de regulă, sunt percepute ca fiind ori prea tehnice, ori prea abstracte sau lipsite de viață.

Irina Chițu și Denisa Dascălu, două jurnaliste care luptă de ani buni pe frontul educației financiare, reușesc cu această carte să pună toate necunoscutele din viața noastră economico-financiară la aceeași masă.

Sunt convins că cea mai bună investiție este în educație și în creșterea valorii personale. De aceea, dragi cititori curioși, citiți-o! Veți descoperi răspunsuri la întrebări legate de sănătate și independență financiară, buget personal, setarea și îndeplinirea obiectivelor. Veți descoperi cum funcționează produsele financiare (de economisire, creditare, investiții, instrumente de plată), ce beneficii aduce fiecare, care sunt capcanele la care să fiți atenți, care vă sunt drepturile și obligațiile în calitate de consumatori de produse și servicii financiare.

Felicitări Irina Chițu și Denisa Dascălu pentru curaj și perseverență! Sunt convins că mulți români își vor schimba comportamentele financiare după lectura acestei cărți și, cine știe, poate va intra în bibliografia școală curând!

Această carte este pentru fiecare dintre noi, așa că vă urez: Lectură plăcută!


Horia Gustă, președinte Asociația Administratorilor de Fonduri

 

Să vorbești despre bani nu este simplu. Regulile conversației spun că nu se discută despre bani și sănătate, ele fiind subiecte foarte personale și, ca atare, foarte sensibile.

Lăsând dezbaterile despre sănătate celor care se pricep, vom avea totuși îndrăzneala de a începe o discuție despre finanțe, deoarece întâlnim o abordare nouă. Ideea este nu să vorbim despre bani, ci să conversăm despre ceea ce nu știm despre bani.

Cum adică, nu știm totul despre bani? Noi cei care am crescut cu Holograf știm sigur că banii nu tac, banii se fac, totul e în mâna lor, banii vorbesc. Trebuie să recunoaștem, e un cântec foarte frumos, dar cu un mesaj pe cât de incomplet, pe atât de dăunător.

„Secretul banilor” vorbește despre finanțe pe înțelesul tuturor. Și, dacă tot ne spune cântecul că banii vorbesc, „Secretul banilor” ne învață cum să vorbim și noi pe limba lor.


George Cristian Tuță, inițiator Ziua Educației Financiare

 

O lectură plăcută, dar mai ales atractivă prin structurarea intuitivă a informațiilor oferite și prin modul de expunere a acestora, imagini, scheme, explicații sugestive și utile pentru cei mici, dar și pentru cei mari și dornici să aprofundeze.

Informațiile prezentate sunt structurate în capitole bine delimitate, începând cu trecutul – „Istoria banilor”, prezentul – „Cum să îți înmulțești banii pe care îi ai?” și viitorul – „Digitalizarea, criptomonedele”.

Încă de la început, titlul lansează provocarea „descoperă secretul!”, iar la această invitație cu siguranță va răspunde o paletă largă de auditoriu.

Unul dintre aspectele ce fac această carte atractivă pentru tineri, categoria de vârstă pe care o vizează, sunt acele „Știai că?”, „Provocări”, „Nu uita!”, cititorii putând să savureze aceste mici curiozități și scurte povestioare, dar, în același timp, își vor însuși cunoștințe importante.

O incursiune binevenită în istoria banilor, a metodelor de gestionare a finanțelor, punctată cu îndrumări pentru atingerea sănătății financiare și protejarea consumatorilor. Gestionarea banilor este un aspect important pe care tinerii trebuie să îl deprindă de la vârste cât mai fragede, începând din copilărie, cu ajutorul părinților, apoi la școală, sub îndrumarea învățătorilor și a profesorilor. Sănătatea financiară, noțiunea de economisire, investiții, gestionarea banilor din portofel necesită o bună înțelegere și aprofundare a noțiunilor, precum și metode de aplicare ale acestora în viața de zi cu zi.

Un alt aspect tratat în lucrare, de maximă importanță, este protecția utilizatorilor de servicii financiare. Este vital ca tinerii consumatori să își cunoască drepturile și să înțeleagă mecanismele prin care pot fi înșelați, astfel încât să găsească metode pentru a se proteja.

De real interes pentru această categorie de vârstă, și nu numai, este subiectul „Banii viitorului”. Lucrarea tratează detaliat această categorie, cei interesați având posibilitatea de a-și lua informații clare, explicații concise și interesante.

Educația financiară rămâne un pilon major în educația copiilor noștri, societatea și vremurile „obligându-ne” să fim informați, vigilenți, organizați și să avem surse credibile! Bunici, părinți, copii, vă urez o lectură plăcută și, cu siguranță, benefică pentru viitorul tuturor!


Florin Dănescu, președinte Asociația Română a Băncilor

 

O carte care ar putea foarte bine să fie primul manual de Educație financiară care să fie utilizat în școli. Dar nu numai. Formatul atractiv, limbajul accesibil, abordarea unor teme foarte concrete și de interes larg o transformă într-un instrument la îndemâna tuturor celor care sunt puțin familiarizați cu terminologia și produsele sectorului financiar, indiferent de vârstă.

Având în vedere contra-educația financiară care se face, din păcate, prin vocea populismului economic, ca o măsură de contracarare, o astfel de carte ar trebui să fie sponsorizată pentru a fi distribuită gratuit în masă. Astfel, creditele ar fi luate cu mai multă măsură, salariile nu ar mai fi cheltuite până la ultimul bănuț, economiile fiecăruia ar fi mult mai diversificate, iar pensiile private ar face românii să se alăture cohortelor de pensionari occidentali care străbat anual Europa. Mulți vor afla cu surprindere că, de fapt, întrebarea cu care trebuie să începi nu este câtuși de puțin „în ce plasez banii economisiți”, ci „ce destinație vor avea economiile mele” și, în funcție de asta, să decidă apoi ce plasamente fac. Revelațiile vor fi însă mult mai numeroase de atât.


Radu Crăciun, președinte BCR Pensii

 

Conținutul cărții acoperă tot ce-i trebuie unui tânăr să dezvolte o relație sănătoasă cu banii. Într-o lume din ce în ce mai complexă, plină de tentații, de provocări, dar și de oportunități, tinerii care înțeleg și aplică „secretele” banilor vor avea un avantaj imens pentru tot restul vieții lor.


Adrian Asoltanie, trainer Educație financiară copii și adulți


Educația financiară ne echipează cu informațiile și abilitățile necesare pentru a ne gestiona banii în mod eficient. Cu aceste cunoștințe, deciziile și acțiunile noastre financiare au o bază solidă pentru succes.

Evoluția rapidă a societății noastre și noile tehnologii digitale, în general, creează o presiune și mai mare asupra nevoii de cunoștințe financiare. Prin urmare, citirea acestei cărți, „Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală”, ne va crește nivelul de cunoștințe în ceea ce privește gestionarea finanțelor proprii și ne va ajuta să ne ancoram mai bine în realitatea economică în care trăim.

Şi, dacă un măr pe zi ne ține departe de doctor, prin analogie aș putea spune că o informație financiară pe zi ne va ține departe de problemele financiare pentru o viață întreagă.


Radu Hanga, președinte Bursa de Valori București

 

„Cartea pe care o ai în față, scrisă cu măiestrie, reprezintă o resursă indispensabilă nu doar pentru tineri, ci și pentru adulții care doresc să își îmbunătățească cunoștințele financiare, să își formeze obiceiuri financiare sănătoase și să ia decizii înțelepte în viața de zi cu zi.

„Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală” este un ghid complet ce abundă în sfaturi practice și oferă răspunsuri fundamentale cu privire la gestionarea finanțelor personale, a creditelor și a investițiilor. Cu fiecare pagină citită, ești mai aproape de dobândirea independenței financiare.


Cristian Popa, CFA, membru al Consiliului de Administrație BNR

 

Lucrarea „Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți în școală”, scrisă de Irina Chițu și Denisa Dascălu și apărută la Editura Corint, reprezintă un ghid de educație financiară adresat „tinerilor” de toate vârstele, ghid care să îi ajute să își formeze obiceiuri financiare sănătoase și să ia decizii înțelepte în viața cotidiană.

Lucrarea conține șapte capitole și pornește de la un „abc” al banilor, cu o descriere a felului în care aceștia pot fi gestionați mai bine, cum se pot economisi și investi. Apoi se vorbește despre bani și bănci, despre operațiunile importante ale acestora, inclusiv creditarea (tipuri de credite, dobândă, rambursare rată de capital și credit etc.), despre instituțiile implicate în relația cu consumatorii de produse și servicii bancare și nonbancare și, în final, despre banii în viitor.

Lucrarea a fost elaborată de la simplu la complex, astfel încât fiecare tânăr să aibă  libertatea alegerii unui subiect sau a altuia pentru aprofundare. Deși este o carte cu conținut financiar-bancar, aceasta are un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, cu definirea și explicarea în mod logic a celor mai importante concepte de educație financiară și presărată cu informații suplimentare interesante prin rubrica „Știai că?”.

Grafica este atractivă, îmbinând armonios fotografii din domeniu cu infograme.

Cartea răspunde necesității tinerilor de a înțelege mai bine termenii financiar-bancari, având în vedere lipsa din librării şi biblioteci a unor cărți care să le explice pe înțelesul lor aceste fenomene.

În calitate de autor-pionier al manualelor de Educație financiară pentru cele patru cicluri ale învățământului preuniversitar, recomand din toată inima achiziționarea acestei cărți și aprofundarea noilor cunoștințe de educație financiară.


Dr. Ligia Georgescu-Goloşoiu, președinte Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irina Chițu, Denisa Dascălu

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-088-352-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x27 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Corint

Teme: curiozitate