TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liderul generos (Audiobook)
Liderul generos (Audiobook)
Vezi
galerie

Liderul generos (Audiobook)

de John David Mann, Bob Burg

Id: #382945

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Liderul generos: O poveste despre ceea ce conteaza cu adevarat in afaceri / The Go-Giver Leader: A Little Story About What Matters Most in Business de Bob Burg si John David Mann este o poveste despre leadershipul extraordinar. Eroul cartii, Ben are dificila misiune de a convinge o companie care se confrunta cu dificultati financiare sa fuzioneze cu compania pe care o reprezinta pentru a iesi din impas. O misiune dificila, dar nu imposibila, pentru indeplinirea careia Ben trebuie sa dea dovada de mult tact si sa ajunga sa inteleaga in ce consta de fapt secretul unui leadership extraordinar. O lectura pe care liderii o vor iubi, dar nu numai ei, pentru ca, spun cei doi autori ai cartii:

"Poate ca nu esti CEO, prim-ministru sau presedinte. Poate ca nu te afli la carma organizatiei in care lucrezi si nici nu ti-ai infiintat propria companie. Insa, chiar daca nu te afli intr-o "pozitie de leadership" traditionala, asta nu inseamna ca nu te afli intr-o pozitie din care sa-i poti influenta pe altii. Ii poti inspira si sustine pe cei din jurul tau. Poti fi un catalizator pentru excelenta de care sunt capabili ceilalti. Lupta pentru succesul lor. Sprijina-i din toata inima."

Ceea ce ofera in plus aceasta carte fata de cartile obisnuite de leadership este povestea... O poveste in care cei doi autori au inclus treptat caracteristicile pe care ei le considera cele mai importante pentru un lider extraordinar.

Așadar, intriga audiobookului este cât se poate de simplă. Ben, proaspăt numit provizoriu în funcția de manager al Departamentului de Fuziuni & Achiziții din cadrul companiei Marden Group, (pentru care lucrează de 12 ani), are misiunea de a realiza fuziunea cu Compania Allen & Augustine - producători și vânzători de scaune cu un design rafinat – care trece printr-o perioadă grea, după 28 de ani de existență pe piață. Cu alte cuvinte, Ben are dificila misiune de a convinge cinci sute de persoane să vadă lucrurile din punctul său de vedere în doar o săptămână. De această tranzacție depinde de fapt câștigarea definitivă de către Ben a funcției pe care o ocupă actualmente doar provizoriu.

Dificultățile cu care se confruntă Ben în această săptămână crucială pentru viitorul său profesional sunt discutate și analizate de acesta împreună cu prietenele lui Claire și Elle, care au deja ceva experiență ca lideri și îl vor ajuta pe Ben să gândească ca un lider extraordinar.

Îl vedem astfel pe Ben la treabă. Suntem martorii tuturor pașilor pe care îi întreprinde în scopul realizării fuziunii și reținem trăsăturile unui lider de succes pe parcurs. Acestea sunt denumite în audiobook: Cheile lui Ben pentru un leadership legendar. Pentru cei dintre voi care ați citit volumul Go-giver, trebuie precizat faptul că, la fel ca și cele Cinci Legi ale Succesului Stratosferic din Go-giver, cele cinci chei din cartea de față sunt extrase din experiențele reale și observațiile autorilor, din afaceri și din viață, dar și din înțelepciunea unor profesioniști. De altfel, și întâmplările relatate în acest audiobook, cu câteva mici excepții, sunt inspirate din experiențe reale ale autorilor.

Te invit acum să descoperi singur povestea și să reții „Cheile lui Ben pentru un leadership legendar” care îți vor folosi nu numai în viața profesională, ci și în viața de zi cu zi. Acestea sunt:

Cheia #1: Păstrează viziunea.

Viziunea înseamnă mai mult decât să vezi cu ochii minții unde vrei să ajungi, chiar dacă nimeni altcineva n-o mai face. Viziunea înseamnă de fapt:

• Să conduci cu mintea.

• Să știi să o păstrezi.

• Să vezi construirea unei afaceri ca pe un act de credință. 

• Să nu uiți niciodată de unde ai plecat. 

• Să ai grijă ce pronume personale folosești.

Cheia #2: Clădește-ți oamenii.

„Oferă-le oamenilor ceva bun spre care să aspire – ceva grozav – și adesea o vor face.”

Un lider bun știe deopotrivă să aibă încredere în oamenii săi, să îi implice, oferindu-le responsabilități care să îi ajute să evolueze, dar mai ales, știe să aibă grijă de ei. Un lider adevărat știe deopotrivă să piardă și să vadă noi oportunități după un eșec și are tact, pricepându-se de minune să folosească limbajul puterii. Un lider adevărat are influență, înțeleasă aici ca abilitatea de a-i convinge pe oameni să facă ce vrei tu. Așadar, în ceea ce privește relația cu oamenii, un lider bun trebuie să își amintească mereu câteva lucruri esențiale precum:

• Cu cât cedezi mai mult, cu atât vei avea mai multă putere.

• Substanța din care e făcută influența este forța de atracție... nu forța de împingere.

• Tactul este limbajul puterii.

• Nu reacționa – răspunde.

Cheia #3: Fă-ți treaba.

Nu poți fi liderul unei organizații atât timp cât nu o cunoști în cele mai mici detalii și nu știi ce se întâmplă la toate nivelurile ei. Mai mult decât atât, liderii excepționali nu se așteaptă ca alții să facă ceva ce nu au făcut ei înșiși. „De aceea, se murdăresc sub unghii și se murdăresc pe ghete...” după cum se exprimă prietena lui Ben, Claire. Dar să îți faci treaba ca lider, mai înseamnă în opinia lui Ben și:

• Să conduci cu intuiția.

• Să înveți totul despre afacerea ta.

• Să fii colosal de umil.

• Să rămâi împământat.

• Să te murdărești de noroi pe ghete.

• Să ai încredere în tine.

Cheia #4. Luptă pentru ceva.

Bine ai venit la bordul celui mai emoționant capitol al acestui audiobook! E timpul să afli mai multe despre Ben și ascunzișurile sufletului său, dar și despre viață în general și modul în care reușim noi să mergem mai departe ori de câte ori ne este greu, dar și despre felul în care întâmplările pe care le trăim în viață ne modelează caracterul. Așadar, dacă aspiri să devii un lider mai bun sau să-i inspiri pe alții prin ceea ce faci, reține următoarele idei:

• Condu cu sufletul.

• Ceea ce ai de dăruit, dăruiești cel mai puțin prin cuvintele pe care le spui; mai mult oferi prin ceea ce faci; dar, în cea mai mare măsură, prin ceea ce ești.

• Competența este importantă. Dar caracterul contează mai mult.

• Caracterul e rezultatul care apare atunci când viața se imprimă pe suflet.  

• Poți să-i conduci pe alții doar în măsura în care evoluezi tu însuți. Și vei evolua doar în măsura în care îți dai voie.

Săptămâna dinaintea adunării generale a acționarilor care avea să stabilească soarta companiei Allen & Augustine se scurge repede, dar este plină de lecții de leadership pentru Ben. Când vine în sfârșit ziua care îi provoacă lui Ben atâtea emoții, el își dă seama că discursul cu care ar trebui să îi convingă pe cei de la Allen & Augustine să accepte fuziunea ar trebui să se rezume la doar patru concepte: Viziune, Empatie, Împământare, Suflet. Aceste concepte i-au fost inspirate de discursul de încurajare al antrenorului de arte marțiale al fiului său, care descrie „cei patru stâlpi“ ai artelor marțiale prin patru cuvinte: Minte... Conexiune... Flux... Onoare.

Va fi discursul său la înălțimea așteptărilor? Va reuși Ben să convingă? Își va păstra postul la care aspira?

Te las să descoperi singur răspunsurile la aceste întrebări, nu înainte de a-ți dezvălui cea din urmă cheie a unui bun lider:

Cheia #5. Dăruiește leadership.

A fi un lider bun înseamnă în concepția celor doi autori să le dai putere celor care te înconjoară. Prin urmare, această cheie este cea care le face pe celelalte patru să funcționeze, pentru că, leadershipul este ca dragostea: când îl ții pentru tine, se veștejește și moare; când îl dăruiești, se răspândește exponențial.

Prin urmare, reține și încearcă să aplici aceste scurte sfaturi în fiecare zi nu doar pentru a fi un lider mai bun, ci și un om mai bun:

• Nu interpreta distorsionat: să nu începi să crezi că tu ești afacerea.

• Leadershipul excepțional nu este niciodată centrat pe lider.

• Leadership excepțional înseamnă să-i susții pe oameni.

• Cea mai bună cale de a-ți spori influența este să le-o dăruiești altora.

• Cu cât dăruiești mai multe, cu atât ai mai multe.

Și pentru că știu că ai început să citești aceste rânduri căutând un răspuns la întrebarea: Ce este un lider generos?, iată-l:

„Un leadership generos, explică ea, înseamnă să le oferi celorlalți puterea. Să-i susții. Și nu doar pe cei care se află în ceea ce ai putea numi „poziții de conducere“. Îi poți dărui poziția de lider copilului tău, unui membru al grupului tău de colaboratori, unui prieten... Oricui. Când crezi în cineva, când îi promovezi pe alții, când lupți pentru ei, când le respecți ideile, tu le dăruiești leadershipul. E un fel special de a conduce. E un mod de a conduce servindu-i totodată pe alții. A dărui rolul de lider constituie un fel de leadership, însă e mai mult de-atât. Este un fel de a fi.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: John David Mann, Bob Burg

Lectură audiobook: Tudor Morgovan

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 9786069137543

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Act și Politon

Bob Burg
Bob Burg
Autor

Bob Burg, speaker și formator în domeniul marketingului și vânzărilor, este coau...

vezi autor