TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Infracțiunile economice și de corupție
Vezi
galerie

Id: #428256

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Comentarii și jurisprudența
 

Descriere produs

Cartea prezintă incursiuni în problemele de interes actual privind infracțiunile economice și de corupție, în special așa cum aceste probleme sunt reliefate de jurisprudență.

 

Cuprinsul lucrării

Lucrarea este structurată în două titluri. Sub titlul „infracțiuni economice” sunt tratate acele infracțiuni contra patrimoniului din Codul penal sau acele infracțiuni din legile speciale care au legătură cu afacerea, definită tradițional ca înțelegere între parteneri în scopul reciproc al obținerii de profit.

 

Sub titlul „infracțiuni de corupție” sunt tratate infracțiunile de corupție propriu-zise din Codul penal, infracțiunile asimilate infracțiunilor de corupție din Legea nr. 78/2000, fiind prezentată și o analiză specială a abuzului în serviciu și a problematicii conflictului de interese.

 

Puncte forțe

Lucrarea se remarcă printr-o abordare riguroasă a infracțiunilor analizate, abordare care are în vedere textul de lege, apoi comentariile selectate, iar ulterior se indică jurisprudența relevantă.

 

Autorul s-a folosit de profesia de avocat, fapt ce se poate vedea din modul în care este scrisă cartea, cu o orientare spre identificarea de apărări posibile de invocat și spre menționarea unor soluții de achitare din practica judiciară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antoniu Obancia

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-39-1148-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 270

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Antoniu Obancia
Antoniu Obancia
Autor

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Facultatea de Drept, Unive...

vezi autor