TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Incest. Din Jurnalul dragostei, necenzurat
Vezi
galerie

Incest. Din Jurnalul dragostei, necenzurat

de Anaïs Nin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #388103

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Dintre toate femeile pe care le-am cunoscut, nici una nu se apropie de Anaïs Nin prin grație și frumusețe. O aristocrată. Dar și o scriitoare cu talent extraordinar. Ea aparține acum întregii lumi.” — HENRY MILLER

 

 

„Nu există un înțeles universal la care să ajungem cu toții, nu există decât înțelesul pe care îl dăm noi vieții noastre, un înțeles propriu, un scenariu propriu, un roman propriu, o carte a vieții fiecăruia” – scrie Anaïs Nin. Incest, al doilea volum din celebrul jurnal necenzurat al scriitoarei, este o galerie a oglinzilor mereu dovedite a fi mincinoase. După o absență de douăzeci de ani, intră în scenă Joaquin Nin, tatăl pierdut și mereu dorit, „spaniolul strălucitor, expert în seducție”. Se naște o dragoste incestuoasă, la granița nebuniei, urmată de o „spovedanie” a acestei pasiuni interzise în fața psihanalistului – și amantului – Otto Rank. Există și alte portrete de bărbați: cel al soțului protector, Hugh Guiler, cel al scriitorului Henry Miller, care primește pe rând tușele fascinației și deziluziei, sau cel al lui Antonin Artaud, faimosul regizor și scriitor. Pentru Anaïs Nin, erotismul și febra creației nu pot fi nicicând separate, întrucât fac parte din aceeași algebră a simțurilor, însă există o enigmă căreia nici pasiunea, nici experiența nu îi pot umple contururile: sentimentul matern și felul în care el reconstruiește sufletul feminin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anaïs Nin

Traducător: Luana Schidu

Prefaţator: Rupert Pole

Data apariției: octombrie 2021

Titlu original: Incest: from A journal of love: the unexpurgated diary of Anaïs Nin

ISBN: 978-606-779-893-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: pasiune, iubire

 

Opinii editoriale

„Puțini scriitori au explorat viața amoroasă a unei femei cu atâta precizie și subtilitate precum Anaïs Nin.”

El País

„Incest este o fascinantă incursiune «la cald» în mintea unei femei narcisiste, pasionale, lucide și extrem de complexe.”

Library Journal

„O carte extraordinară... egocentrismul este transmutat, ridicat la statutul de artă grație sensibilității ei extreme, exprimată într-o proză de o frumusețe uluitoare.”

Sir Herbert Read
Anaïs Nin
Anaïs Nin
Autor

ANAÏS NIN (1903-1977) s-a născut în Franța, la Neuilly-sur-Seine, într-o familie...

vezi autor