TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiare, îngeri și martiri. Însemnări despre seducția totalitară CF-AMN-FNIMND-10-N-001
Fiare, îngeri și martiri. Însemnări despre seducția totalitară
Vezi
galerie

Fiare, îngeri și martiri. Însemnări despre seducția totalitară

de Ana Maria Narti

Id: #263548

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un tânăr născut și crescut într-o societate democratică face o remarcă surprinzătoare în fața unei vechi fotografii de familie. Pentru posesoarea fotografiei, vorbele lui nonșalante au un efect straniu: ele declanșează torentul amintirii, al mărturisirii, nevoia de a-și înțelege viața, dar mai ales, de a înțelege „cum a fost posibil”? Cum au fost posibile antisemitismul și legionarismul în România copilăriei sale – o țară prosperă, parcă a tuturor posibilităților –, cum a fost posibilă, apoi, dictatura comunistă în România aparent destalinizată a maturității sale? Sau, și mai greu de înțeles, cum a fost cu putință ca dogma roșie să otrăvească o societate aproape idilică, precum Suedia exilului său? Cum a fost și este încă posibil fundamentalismul religios care a schimbat cursul istoriei la 11 septembrie 2001?

 

Martoră a tututor acestor –isme criminale, Ana Maria Narti își pune întrebări și încearcă să găsească răspunsuri de-a lungul unei confesiuni vibrante adresate fiului său. 

 

O carte sinceră până la autoflagelare, o carte vorbind despre fantasme politice şi despre nevoia de fantazare a omului obişnuit, despre speranţă şi deziluzie; o carte scrisă între patru puncte cardinale incluse în matricea sufletului – între Occident şi Orient, între Nord şi Sud. Şi, mai ales, o carte venită de departe (şi de azi) despre o anume Românie de altădată care, în acelaşi timp, ne este aproape, dar care devine, pe zi ce trece, pentru românii de astăzi, tot mai mult o ţară străină.

Adrian Cioroianu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Maria Narti

Prefaţator: Adrian Cioroianu

Postfaţator: Ileana Popovici

Data apariției: ianuarie 2010

ISBN: 978-606-92268-5-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cheiron, Fundaţia Culturală Camil Petrescu

Adrian Cioroianu
Adrian Cioroianu
Prefaţator

Adrian Cioroianu este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie, Un...

vezi autor