TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O țară grozavă (Vol. 2)
Vezi
galerie

O țară grozavă (Vol. 2)

de Frank McCourt

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #420949

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul volumului de memorii Cenușa Angelei distins cu Premiul Pulitzer


Frank McCourt își continuă memoriile scriind cu același melanj de nostalgie, umor negru și autoironie plină de compasiune cu care ne-a cucerit în multipremiatul volum autobiografic Cenușa Angelei. După o copilărie irlandeză catolică nefericită, Francis se întoarce la New York la vârsta de nouăsprezece ani în compania unui preot pe care-l întâlnește pe vapor și care-i va pipera în mod neașteptat primele zile americane.


Lumea care i se dezvăluie lui Francis este diferită de cea din sărăcăciosul și mucedul Limerik, dar în același timp este altfel decât își imaginase tânărul irlandez. Ca om de serviciu în holul hotelului Biltmore, cu ochii urduroși și dinții stricați, va descoperi imediat ierahiile bine stabilite ale capitalismului american. Îndărătnic când venea vorba să asculte sfatul conaționalilor săi - stai printre ai tăi-, Francis va trăi din plin noua lui viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Frank McCourt

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: ’Tis (Frank McCourt #2)

ISBN: 9786067107869

Copertă: Paperback

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Despre (re)găsirea drumului în viață, acceptarea identității, împăcarea cu trecutul, spargerea barierelor şi despre supraviețuire, pur şi simplu....“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O țară grozavă are acele elemente care au făcut din Cenușa Angelei un mare succes: vigoare narativă, compasiune pentru defectele și suferințele umane și, mai presus de toate, dragostea pentru cuvinte și înțelegerea tipic irlandeză a faptului că limbajul este singura noastră armă în îndelungata gâlceavă cu Dumnezeu.” 

Los Angeles Times Book Review

Delectându-ne de pe scaunul unui bar sau de la pupitrul de profesor, McCourt își orchestrează bine povestea... O încântătoare odă închinată memoriei.

Boston Sunday Globe

O poveste grozavă, într-adevăr.

The New York Times Book Review

McCourt este un Dickens al timpurilor noastre, un scriitor care poate desface fiecare înveliș al societății, scoțând la lumină esența.

The Seattle Times

Acest al doilea volum de memorii al lui McCourt are același ritm vivace, același farmec și umor contagios care i-au captivat pe cititori în Cenușa Angelei.

Kirkus Reviews
Frank McCourt
Frank McCourt
Autor

Frank McCourt (1930 - 2009) s-a născut în Brooklyn, New York din părinți irlande...

vezi autor