TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când te lovesc
Vezi
galerie

Când te lovesc

de Meena Kandasamy

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #420951

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Sau portret al scriitoarei ca tânără soție
 

Descriere produs

Scrisă pe tonul unei femei nedreptățite, care s-a săturat de rolul de soție abuzată și caută să-și recâștige statutul de scriitoare emerită, Când te lovesc este o carte ce ar putea fi încadrată la definiția curajului.


O prezentare zguduitoare a vieții conjugale tradiționale din India zilelor noastre, Când te lovesc sau Portret al scriitoarei ca tânără soție spune povestea unei femei pentru care căsătoria – văzută prin ochii ei ca un contract al dragostei – se transformă într-un contract al posesiunii în ochii bărbatului de lângă ea. Sedusă prin discuții pe teme politice – și poetice – tânăra soție, îndrăgostită până peste cap de soțul ei, profesor universitar cu convingeri comuniste radicale și tradiționalist până în pânzele albe, înțelege la foarte scurt timp de la căsătorie că acesta nu s-ar da în lături de la nimic petru a o reduce la versiunea lui de femeie ideală: casnică, fără viață socială, fără viață academică, fără libertatea de a-și scrie articolele, întotdeauna sub cuvântul și principiile lui, niciodată în afara razei lui vizuale, de unde n-ar mai putea să-i ordone cum să se îmbrace, cum să (nu) se machieze, cum să se poarte.


Printr-un discurs feminist răscolitor, Când te lovesc vorbește despre metamorfoza dragostei când încrederea și respectul unei vieți conjugale sunt gâtuite de teamă și violență în toate formele ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Meena Kandasamy

Traducător: Roxana Tocilescu

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: When I Hit You or, A Portrait of the Writer as a Young Wife

ISBN: 9786067107494

Copertă: Paperback

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: comunism, curaj, feminism

 

Opinii editoriale

Feroce și imposibil de uitat.

Culturefly

Scriitura însuflețită, pătrunzătoare și explicită a Meenei Kandasamy transformă Când te lovesc într-un triumf.

The Guardian

Romanul acesta ne spune că atâta timp cât societatea nu le ascultă pe femei, nicio femeie nu va fi cu adevărat în siguranță.

Kirkus Reviews

Sondarea minuțioasă pe care Kandasamy o face în cele mai subtile forme ale abuzului și în urmările sale e un semnal de alarmă prin care ne îndeamnă să le credem și să le sprijinim pe femei.

Booklist

Irezistibil și mistuitor.

The New York Times Book Review

Când te lovesc este un roman tăios și arzător, pe care n-o să-ți fie atât de ușor să-l uiți.”

Fore Word Reviews

Citește această carte ca pe un lung poem în proză, ca pe un imn feminist, ca pe un experiment cu viața. Dar citește-o orice-ar fi.

The Daily O
Meena Kandasamy
Meena Kandasamy
Autor

Meena Kandasamy este o poetă, scriitoare, traducătoare și activistă de origine i...

vezi autor