TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trecând pragul tăcerii
Vezi
galerie

Trecând pragul tăcerii

de Tertulian Langa

Titlu apărut în colecția Mica Romă XXI la Vremea

Id: #426365

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O carte-documet
 

Descriere produs

Din „tainița rusească”, la Malmaison, Pitești, Văcărești, FORTUL 13 din Jilava, cu „duba neagră” la Gherla, Aiud, Lugoj, Galați și Insula Mare a Brăilei 1948-1964.

 

Cititorului, care va simți nu o dată tentația întrerupe­rii lecturii, pentru a-și acorda un respiro, îi mărturisim un lucru: nu se pot cuprinde într-un singur volum, și nici în zece, șaispre­zece ani de trăiri intense în care se împletesc suprana­turalul cu decăderea și bestializarea spiritului omenesc, teroarea cu certitudinea prezenței Providenței, mojicia crasă cu tandrețea, brutalitatea insolentă cu rugăciunea și iertarea purificate prin foc și suferință.


«E mare cartea, e grozavă, dar nimeni nu va putea afla sau ima­gina tot ce am trăit noi acolo și oricum nimeni nu va crede că au fost cu putință atâtea în șaisprezece ani!» – Tertulian Langa. O spunea nu doar pentru ororile la care a fost martor sau victimă, dar și pentru calitatea de loc de sfințire și de întâlnire cu Dumnezeu care a fost închisoarea. Și a trecut prin zece închisori!” – Pr. Cristian Langa

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tertulian Langa

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-081-133-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 724

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vremea

Teme: curiozitate, Dumnezeu, identitate, societate