TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De pe vremea lui Pazvante
Vezi
galerie

De pe vremea lui Pazvante

de Liviu Groza

Id: #427175

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Imagini ale vieții din trecut în expresii românești
 

Descriere produs

Imagini ale vieții din trecut în expresii românești este subtitlul acestei cărți scrise de Liviu Groza cu scopul de a explica originea câtorva dintre cele mai folosite expresii ale limbii române.

 

Este un adevăr incontesta­bil că într-o lume dominată de audio-vizual, o imagine face cât o mie de cuvinte. Însă, dacă deschidem un dicționar explica­tiv al limbii române, putem con­stata cu ușurință că unele cuvinte și, mai ales, unele expresii fac, la rândul lor, cât o mie de imagini. Uneori, o expre­sie, o zicere, o vorbă pot surprinde și fixa în memoria lingvistică a colectivității pentru multă vreme, dacă nu chiar pentru totdeauna, ceea ce nicio cameră foto de ultimă generație nu poate face.


Din paginile acestei lucrări, care are la bază surse lexicografice consacrate, se poate vedea că nu numai calculatoarele au o memorie impresionantă, ci și limba pe care o vorbim. Administratorii acestui „sistem lingvistic” sunt toți cei care o vorbesc și care au astfel datoria să o prețuiască și, mai ales, să o cunoască.” – Autorul

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Groza

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-081-131-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 108

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vremea

Teme: curiozitate, identitate, Cultură

Liviu Groza
Liviu Groza
Autor

Liviu Groza este profesor universitar și doctor la Facultatea de Litere, Lingvis...

vezi autor