TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pachet Istoria fotbalului
Pachet Istoria fotbalului
Vezi
galerie

Pachet Istoria fotbalului

de Dan Vasile, Ovidiu Blag

Id: #424728

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pachetul conține cărțile:
-Fotbal minut cu minut.
-Istoria fabuloasă a Cupei Mondiale.


Fotbal minut cu minut.
Ce altă mai mare plăcere putea să fie în „monotonia” după-amiezilor duminicale ale României de acum 40-50 de ani decât o etapă de fotbal urmărită „minut cu minut” la postul național de Radio? „Domozină, ai legătura!”, așa începea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, după prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea în revistă a rezultatelor din Divizia B dar și după ce Mircea M. Ionescu dezvăluia „Etapa în cifre și date”. Dincolo de format și de context (unul în care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorită oamenilor care au produs-o, au întreținut-o și au adus-o la cote de performanță greu de egalat. Crainicii și-au făcut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultători la modul cel mai onest posibil, de a-i ține conectați și de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decât era. Unele dintre poveștile acestor oameni au fost adunate aici. Unele amintiri ale lor sunt estompate de trecerea anilor, altele rămân de-a pururi vii, dar, adunate, pot reprezenta un tablou ce are foarte multe culori calde și destul de puține terne. Nu de alta, dar în pofida vremurilor politice deloc ofertante, acești crainici care au construit emisiunea Fotbal minut cu minut au știut să scoată în evidență frumosul și să se concentreze exclusiv pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne dezbină.


Istoria fabuloasă a Cupei Mondiale. O mie de lucruri pe care poate nu le știați despre Mondiale, întâmplări, destine, anecdote, goluri și recorduri. „În jurul acestui fenomen numit Campionatul Mondial de Fotbal se concentrează toate energiile, fiind competiția cea mai importantă din viața unui fotbalist. Este competiția lui TOTUL sau NIMIC. Visul suprem al oricărui jucător de fotbal este de a participa la un turneu final mondial.
Nopți nedormite, antrenamente istovitoare, cantonamente lungi, programe stricte de pregătire, toate aceste sacrificii sunt date uitării în momentul triumfului. În cartea pe care o aveți în mâini, autorul – Dan Vasile – vă prezintă o istorie a celei mai populare competiții fotbalistice: CUPA MONDIALĂ, rememorând 1001 de fapte unice. Aflăm despre sculpto rul francez Abel Lafleur, creatorul primului trofeu al Cupei Mondiale, „Zeița de Aur” care a fost furată în Anglia anului 1966 şi ulterior gă sită de cățeluşa Pickles într-un tufiş. Mingile cu care s-a jucat la Cupa Mondială, marii jucători care au rămas în istoria competiției, stadioanele gazdă, prima lovitură de începere, primul gol, prima eliminare şi primul gol românesc (Adalbert Deşu în 1930) sunt câteva capitole din această lucrare despre momentele de glorie sau disperare ale celui mai popular joc din lume numit FOTBAL.” (Cristian Țopescu)



Alte titluri pentru OvidiuBlag (autor):
Fotbal minut cu minut (2022) ,


Alte titluri pentru DanVasile (autor):
Istoria fabuloasă a Cupei Mondiale (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Vasile, Ovidiu Blag

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 48544103221

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 880

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publisol

 

Loc în topurile Cartepedia