TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fotbal minut cu minut
Fotbal minut cu minut
Vezi
galerie

Fotbal minut cu minut

de Ovidiu Blag

Id: #423130

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

  „Domozină, ai legătura!”, așa începea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, după prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea în revistă a rezultatelor din Divizia B dar și după ce Mircea M. Ionescu dezvăluia „Etapa în cifre și date”. Dincolo de format și de context (unul în care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorită oamenilor care au produs-o, au întreținut-o și au adus-o la cote de performanță greu de egalat. Crainicii și-au făcut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultători la modul cel mai onest posibil, de a-i ține conectați și de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decât era. Unele dintre poveștile acestor oameni au fost adunate aici. Unele amintiri ale lor sunt estompate de trecerea anilor, altele rămân de-a pururi vii, dar, adunate, pot reprezenta un tablou ce are foarte multe culori calde și destul de puține terne. Nu de alta, dar în pofida vremurilor politice deloc ofertante, acești crainici care au construit emisiunea Fotbal minut cu minut au știut să scoată în evidență frumosul și să se concentreze exclusiv pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne dezbină.



Alte titluri pentru OvidiuBlag (autor):
Pachet Istoria fotbalului (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ovidiu Blag

Data apariției: mai 2022

ISBN: 978-606-098-017-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publisol

 

Opinii editoriale

Am rămas impresionat când am văzut echipa de acolo, de la Sport, oameni unul şi unul: Nicolae Soare, Gheorghe Minoiu, lon Mureşanu, acompaniaţi de loan Chirilă, lon Cupen, Radu Urziceanu şi atunci am realizat ce emisiune teribilă era Fotbal minut cu minut. Spectatorii rămâneau chiar şi câte o jumătate de oră după meciuri, pe stadion, ca să asculte crainicii cu finalurile de partidă, apoi pe moderator, care revenea cu rezultatele şi cu clasamentul de după fiecare etapă.

DAN VOICILĂ

N-aş putea gândi altfel decât că radioul mi-a dat posibilitatea de a cunoaşte zeci de mii de oameni, unii exemplari, minunaţi şi că am putut călători în lumea largă, ceea ce cu siguranţă nu mi s-ar fi putut întâmpla de la catedra de profesor de istorie la care visam. A fost rampa spre aceste lucruri fantastice. O emisiune-etalon, o emisiune nepereche, care îmi va rămâne pentru totdeauna în suflet.

TEODOR MATEESCU

De fiecare dată când ne întâlneam între noi, crainicii, ne vedeam de ale noastre. Ne bucuram că suntem împreună, că putem sta prieteneşte la un pahar de vin, că putem dezbate temele sportive, adică partea care ne plăcea. Și reuşeam, astfel, să facem abstracţie de directive şi de alte lucruri specifice vremii, pe care nici nu le băgam în seamă şi pe care nu le lăsam să ne controleze vieţile.

NICOLAE SECOŞAN

Puteai fi mândru că ai fost adoptat de această lume specială a fotbalului, la care înainte de a avea statutul de comentator priveai din afară doar. Acum erai în mijlocul evenimentelor şi asta conta enorm, atât ca experienţă profesională, cât şi ca una de viaţă.

ŞTEFAN ALECSIU