TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trezirea modernă și somnul contemporanilor CA-DAB-TRMISC-18-N-001
Trezirea modernă și somnul contemporanilor
Vezi
galerie

Trezirea modernă și somnul contemporanilor

de Dan Berindei

Id: #253210

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce am putea face pentru că în rândurile clasei politice să fie într-adevăr cuprinși cei mai buni români? Cât ar fi de necesar că morală publică să se pronunțe fără șovăire pentru o condiționare a promovării numai pe criteriile valorii și ale corectitudinii? Când o să ajungem că fiecare dintre cei implicați în viață politică și mai ales membrii Parlamentului să însemne pentru noi un model profesional și moral?
Astfel de întrebări sunt cele care-l frământă pe academicianul Dan Berindei (n. 1923), răspunsurile fiind inspirate atât de experiențele trăite în viață să nonagenară, cât și din modelele exemplare ale istoriei României centenare.
Din cuprins: Globalizare și națiune; Cumpănă relațiilor internaționale; Prin noi înșine; Criză și apostolat; Deontologia în politică; Birocrația; Mersul justiției; Cartea în zilele noastre; Instrucțiunea publică astăzi; Trecutul ignorat; Istorie ocolită; Trecutul înlăturat.
Cartea face parte din colecția File de istorie. Istoria nu este numai despre eroi, regi sau victorii în bătălii! Aparițiile din această colecție sunt cărți care vorbesc altfel despre lumea de ieri, altfel decât o face istoria mare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Berindei

Data apariției: martie 2018

ISBN: 978-606-889-302-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex