TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragi fanatici HF-AMO-DRAFTE-18-N-001
Vezi
galerie

Dragi fanatici

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #257285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Trei eseuri
 

Descriere produs

Amos Oz readuce în discuție un subiect sensibil, și anume acela al fanatismului, fie el politic, religios ori naționalist. De multe ori acest fenomen, întâlnit în contexte diferite, poate fi dificil de recunoscut ca atare, deghizându-se și luând forma celor mai bune intenții. Tocmai de aceea, este de părere Oz, trebuie să avem ochii deschiși în permanență și să ne stabilim în minte, cu cât mai multă precizie, o hartă a răului pe care îl poate produce fanatismul.

 

Cele trei eseuri care alcătuiesc volumul Dragi fanatici pornesc de la o serie de conferințe susținute de Amos Oz între 1998 și 2016 în diverse medii – de la Universitatea din Tübingen, Universitatea Bar Ilan ori Institutul Interdisciplinar de la Herzelyah până la cadrul intim al unei întâlniri private, cu ocazia sărbătorii Shavuot. Cu o acuitate uimitoare a viziunii și cu multă incisivitate, Oz își propune să traseze în linii cât mai precise și mai expresive portretul fanaticului, indiferent de natura lui sau de categoria în care ar putea fi încadrat din punct de vedere teoretic. Pornind de la experiența de viață într-o zonă a lumii deloc ferită de conflicte care au dat și continuă să dea naștere unor reacții și atitudini contaminate de fanatism, Oz se declară specialist în ceea ce el numește „fanatism comparat”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Gheorghe Miletineanu

Data apariției: octombrie 2018

Titlu original: Shalom Lakanaim

ISBN: 978-606-779-425-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Preocuparea lui Amos Oz privind fanatismul nu este una nouă. El a susținut de-a lungul timpului mai multe conferințe despre fanatismul comparat, în urma cărora a redactat mai multe eseuri. „Dragi fana......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dragi fanatici este o extraordinară dezbatere de idei și, totodată, portretul unui om care s-a străduit, vreme de zeci de ani, să își păstreze luciditatea și simțul critic în pofida haosului și, uneori, a nebuniei cu care s-a confruntat.”

David Grossman

„Reflecția lui Amos Oz trece de la umor la tristețe, de la furie la speranță. O carte plină de forță.”

Kirkus Reviews
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor