TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nu vreau război! Interviurile uitate ale lui Hitler (1923–1940)
Vezi
galerie

Nu vreau război! Interviurile uitate ale lui Hitler (1923–1940)

de Éric Branca

Id: #424760

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la ascensiunea sa politică, începută în 1923, până la victoria asupra Franței din 1940, Adolf Hitler a folosit presa democratică așa cum niciun alt dictator n-o mai făcuse până atunci. Prin intermediul interviurilor, Führerul a dorit să se prezinte lumii și să ofere viziunea sa legată de viitor, unul în care cuvântul „războiˮ nu-și găsea locul.

Valorificând aceste resurse istorice neprețuite într-o carte remarcabilă, structurată în trei părți, scriitorul și jurnalistul Éric Branca trece în revistă cele mai importante interviuri pe care conducătorul Germaniei naziste le-a oferit corespondenților de presă din Franța, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, precum și destinul celor care au intrat în contact cu Hitler prin intermediul presei scrise.

De-a lungul acestor pagini, descoperim informații inedite despre personalitatea lui Hitler și modul în care acesta reușea să atragă de partea sa poporul german și chiar pe unii dintre cei care l-au intervievat. De asemenea, aflăm cum o întâlnire între Adolf Hitler și Winston Churchill n-a mai avut loc, fiind anulată în ultimul moment.

Excepțional material de studiu pentru specialiști și o lectură plăcută pentru orice cititor, Nu vreau război! Însemnările uitate ale lui Hitler (1923–1940) reprezintă un volum care oferă o nouă perspectivă celei mai controversate perioade a secolului XX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Éric Branca

Traducător: Alina Pavelescu

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 9786060880851

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: Al Doilea Război Mondial, nazism, totalitarism

 

Opinii editoriale

Éric Branca prezintă un excepțional studiu critic al interviurilor pe care liderul nazist le-a acordat jurnaliștilor naivi sau partizani.

Denis Lefebvre, Historia

Éric Branca propune o carte remarcabilă prin concepție și deschidere, care ne invită să reflectăm.

Marc Vigié, Inflexions