TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Comunicarea de criză
Comunicarea de criză
Vezi
galerie

Comunicarea de criză

de Mariana Cernicova-Bucă, Daniel Dejica

Titlu apărut în colecția Comunicare media la Tritonic

Id: #427605

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Dicționar român-englez, englez-român
 

Descriere produs

Dicționarul de față vine să sprijine comunitatea profesională de realizatori de conținut, traducători și comunicatori să asimileze achizițiile lingvistice ale crizei din limbajul internațional, prezent în documente elaborate de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății, Banca Mondială, UNICEF și Uniunea Europeană, în versiunile consacrate în limba română și, invers, să propună versiuni credibile ale documentelor și materialelor elaborate în România, pentru uz internațional, în forme care să evite celebrele „furculision, fripturision și învârtision” ridiculizate de Vasile Alecsandri acum două secole, ca semn al incapacității de a stăpâni o limbă străină. Subiectul „criză” alimentează masiv discursurile politice, administrative, chiar și culturale. Literatura științifică actuală abundă în texte care au ca subiect diferitele aspecte sau faze ale crizei. Cei aproape 10.000 de termeni și sintagme care dau substanță acestui dicționar acoperă o gamă largă de terminologie specifică, necesară unei comunicări eficiente și lipsite de ambiguitate.

Dicționarul se adresează deopotrivă comunicatorilor profesioniști, traducătorilor, oamenilor de știință, publicului larg fie pentru a-i sprijini să transpună rostirea românească în engleză (utilizând, deci, Dicționarul român-englez), fie pentru a facilita înțelegerea precisă a terminologiei utilizate la scară globală și a găsi echivalențele cele mai nimerite (apelând Dicționarul englez-român).

Bibliografia de la finalul lucrării este un sprijin pentru cei care doresc să exploreze câmpul semantic al crizei și al rezilienței dincolo de corpusul propus de prezentul Dicționar.

Tuturor utilizatorilor de urăm succes și... să traverseze crize doar în dicționare!” – Autorii

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mariana Cernicova-Bucă, Daniel Dejica

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-749-615-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 350

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tritonic