TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O călătorie teoretică și practică în lumea agresorilor sexuali
O călătorie teoretică și practică în lumea agresorilor sexuali
Vezi
galerie

O călătorie teoretică și practică în lumea agresorilor sexuali

de Mioara-Lacramioara Paraschiv

Id: #427628

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Puțini sunt dezvoltatorii sau cercetătorii care s-au aventurat în testarea altor modele teoretice care pot adăuga la cunoașterea acestui grup sau la tratamentul său. O excepție de la această regulă este doamna Mioara Paraschiv care, cu mult entuziasm, rigoare și curiozitate, și-a propus să elaboreze și să testeze un program nou de lucru cu agresorii sexuali care să folosească un model teoretic consacrat pentru acest grup (CBT) și unul inedit și surprinzător – modelul existențialist. Ceea ce impresionează la această lucrare este maniera logică în care procesul de elaborare și testare a noului program se desfășoară. Mai întâi, a fost stabilit un profil psiho-social al persoanei condamnate pentru o astfel de infracțiune. Ulterior, a fost construit și pre-testat un program de reabilitare comportamentală care să răspundă la acest profil. În ultima parte a lucrării este prezentat modul în care programul a fost pilotat în cadrul Serviciului de Probațiune Constanța.

Chiar dacă testarea programului s-a realizat pe un număr relativ restrâns de participanți, evaluarea test-retest arată îmbunătățiri semnificative la aproape toți indicatorii corelați cu desistarea: ex. auto-control, empatie față de victimă etc.

Din punctul meu de vedere, lucrarea contribuie semnificativ la literatura dedicată reabilitării comportamentale a agresorilor sexuali și invită la curaj și inovație în domeniul corecțional.” – Prof. univ. dr. Ioan Durnescu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mioara-Lacramioara Paraschiv

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-749-625-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tritonic

Teme: societate