TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Biblioteca 2.0
Biblioteca 2.0
Vezi
galerie

Biblioteca 2.0

de Voichița Cristina Dragomir

Titlu apărut în colecția Comunicare media la Tritonic

Id: #427598

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Apomediator al cunoașterii, comunicării și cooperării
 

Descriere produs

Voichița Cristina Dragomir, cu o experiență de peste trei decenii în munca de informare și documentare în una din cele mai reprezentative biblioteci ale țării, cu o cultură profesională temeinică, îmbogățită cu stagii în străinătate, dezvoltă în lucrarea Biblioteca 2.0 - apomediator al cunoașterii, comunicării și cooperării, la origine teză de doctorat susținută de autoare la Universitatea din București în anul 2020, un concept relativ recent, puțin familiar specialiștilor români, dar experimentat cu succes în multe biblioteci importante ale lumii. Conceptul Biblioteca 2.0 este unul complex, care are ca punct de plecare biblioteca digitală, ale cărei principii și tehnici le preia înglobându-le într-un model de comunicare mediată de calculator și cultură participativă, cu un rol social semnificativ pentru că oferă cadrul în care internauții (utilizatori ai bibliotecii, dar și nonutilizatori) pot stabili conexiuni sociale pe subiecte legate de cercetare, informare, învățare. Prin implementarea acestui concept tehnologizat, bibliotecile oferă noi servicii suport pentru educație și cercetare, accesibile în mediul virtual, și dau o largă deschidere la toate resursele informaționale ale bibliotecii hibride, respectând deopotrivă standardele internaționale, normele, regulile și legislația referitoare la documente ca produse intelectuale.

Abordarea teoretică se sprijină pe numeroase studii de caz, ceea ce conferă o imagine cuprinzătoare asupra conceptului studiat, lucrarea fiind una deosebită, extrem de bogată în date și informații, dar și în comentarii critice privind ideile și teoriile contemporane legate de carte, bibliotecă și informație, foarte utilă pentru știința bibliotecii din România, pentru bibliotecarul actual, dar și pentru utilizatorul aflat într-o permanentă explorare a spațiului informației și cunoașterii. Lucrarea oferă o lectură completă, fără sincope în înțelegerea textului, grație și unui stil științific fluent cu fraze clare și bine articulate. Aparatul critic este extrem de bine realizat, iar rigoarea științifică este cuvântul de ordine al întregului construct.

Recomand cu căldură această lucrare de excepție tuturor celor interesați de ceea ce înseamnă biblioteca actuală și procesul de reinventare a acesteia în societatea informației și a cunoașterii, din perspectiva globalizării și virtualizării serviciilor și resurselor, a integrării în sfera publică contemporană.” – Prof. univ. emerit Mircea Regneală

extinde
 

Detalii produs

Autor: Voichița Cristina Dragomir

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-749-618-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 452

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tritonic

Teme: curiozitate, succes