TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Minți împrăștiate HE-GAM-MMIVTD-19-N-001
Minți împrăștiate
Vezi
galerie

Minți împrăștiate

de Gabor Maté

Titlu apărut în colecția Psihoterapia la Herald

Id: #304064

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Originile și vindecarea tulburării de deficit de atenție
 

Descriere produs

În stilul său original, care impresionează prin caracterul uman și cald al narațiunii, dar și prin claritatea și finețea explicațiilor, Gabor Maté, bine-cunoscutul autor al bestsellerului Pe tărâmul fantomelor înfometate, ne apropie încă o dată de natura umană, ne face să ne simțim acasă în mintea și în corpul nostru și ne ajută să-i cunoaștem și să-i înțelegem pe cei afectați de tulburarea de deficit de atenție, cunoscută ca AD(H)D.

Minți împrăștiate reprezintă un ghid pentru părinți și pentru toți cei afectați, care a schimbat milioane de vieți în rândul cititorilor. Cartea oferă informații despre originea și substratul neurofiziologic al tulburării, despre cum să creăm un mediu propice ameliorării și vindecării, despre tratamentul medicamentos și psihologic, despre adulții cu AD(H)D. Și ne dă speranță: tulburarea nu este o sentință pe viață, este un deficit de dezvoltare și stă în puterea noastră să creștem și să ne ajutăm și copiii să o facă.



O analogie similară este potrivită pentru situația în care se găsesc părinții copiilor cu ADD: ești prins în mijlocul traficului aglomerat dintr-o intersecție; motorul s-a blocat și îți dai toată silința să pornești. Toți strigă la ține și te claxonează nervoși, dar nimeni nu se oferă să te ajute. Poate că nimeni nu știe cum. Ca părinți, depunem toate eforturile ca să ne creștem copiii în siguranță și iubire, nu este nevoie să ne simțim și mai vinovați decât ne simțim deja. […] Minți împrăștiate este scrisă pentru a încuraja o astfel de conștientizare.



ADD se definește prin trei caracteristici majore, oricare două dintre ele fiind suficiente pentru diagnosticare: slaba capacitate de concentrare, un slab control al impulsurilor și hiperactivitate. Semnul distinctiv al tulburării de deficit de atenție este o «deconectare » automată, nedorită, o frustrantă stare de non-prezență a minții.

 


[…] nu tulburarea se dezvoltă, ce se întâmplă este că anumite circuite importante ale creierului nu se dezvoltă. Interferența cu condițiile necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a cortexului prefrontal, cred eu, explică aproape toate cazurile de ADD.” - Gabor Maté

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabor Maté

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: februarie 2021

Titlu original: Scattered Minds: The Origins and Healing of Attention Deficit Disorder

ISBN: 9789731118680

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

Gabor Maté
Gabor Maté
Autor

Gabor Maté (n. 1944) este un cunoscut medic canadian de origine maghiară, specia...

vezi autor