TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Infinit și indefinit
Infinit și indefinit
Vezi
galerie

Infinit și indefinit

de René Guénon

Titlu apărut în colecția Philosophia perennis la Herald

Id: #427089

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Noțiunea de limită și principiile calculului infinitezimal
 

Descriere produs

Această carte, fiind una dintre ultimele lucrări publicate de René Guénon în timpul vieții sale, încheie o operă dedicată formulării principiilor metafizicii universale, principii în cea mai mare parte uitate sau adesea greșit înțelese astăzi. René Guénon și-a împrumutat terminologia din tradiții diferite, în funcție de subiectul abordat: hinduism, islam, creștinism sau Orientul Îndepărtat în Introducerea generala în studiul doctrinelor hinduse sau Marea Triada, pentru a numi doar aceste lucrări decisive. Autorul reia prezentarea principiilor metafizicii prin folosirea unor anumite concepte din matematică, precum și a vocabularului acestei discipline, foarte îndrăgit de Guénon datorită rigorii sale absolute. Făcând evidente abaterile moderne care s-au dezvoltat în limbajul matematic, el readuce așa-numitul „infinit matematic” la adevăratul său sens și oferă astfel cititorului indicații valoroase despre gradele de realizare metafizică.


Simbolismul matematic joacă un rol important în opera lui Guénon, matematica fiind primul său obiect de studii universitare. Acesta l-a interesat pe Guénon în măsura în care se află la tranziția dintre știință sacră și știință profană: după Guénon, Leibniz avea cunoștinte de școlastică și ar fi primit transmisii de la ultimul rozacrucian autentic.


Este un fapt cert că matematicienii folosesc în notația lor simboluri al căror sens nu îl mai cunosc și care sunt vestigii ale unor tradiții uitate; și ceea ce este mai grav nu este numai faptul că nu se întreabă care poate fi acest sens, dar chiar că par să nu vrea ca acestea să aibă unul.” – René Guénon

extinde
 

Detalii produs

Autor: René Guénon

Traducător: Teodoru Ghiondea

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-973-111-974-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

René Guénon
René Guénon
Autor

René Guénon s-a născut la 15 noiembrie 1886, în Blois. În 1904, a venit la Paris...

vezi autor