TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iluziile ocultismului modern în căutarea spirituală
Iluziile ocultismului modern în căutarea spirituală
Vezi
galerie

Iluziile ocultismului modern în căutarea spirituală

de René Guénon

Titlu apărut în colecția Philosophia perennis la Herald

Id: #426427

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Eseuri despre spiritism, teozofism și reîncarnare
 

Descriere produs

Există reîncarnare? Este același lucru cu metempsihoza sau cu transmigrarea? Putem comunica în mod real cu spiritele morților? Ce este satanismul? Este teozofismul o religie? Este același lucru cu teozofia? O mulțime de întrebări care își găsesc răspunsuri și explicații în paginile acestei cărți, din partea unuia dintre cei mai redutabili metafizicieni ai tuturor timpurilor, ale cărui idei fără compromis sunt extrase din Tradiția primordială, de la care nu se abate sub nicio formă.

 

Acest volum reunește laolaltă texte extrase din L'Erreur spirite (Eroarea spiritistă) și Le Théosophisme: histoire d'une pseudo-religion (Teozofismul: istoria unei pseudo-religii), relevante pentru neînțelegerile și derapajele spirituale specifice lumii moderne. René Guénon critică în mod argumentat o serie de idei tangente cu spiritualitatea, care aparțin lumii moderne înstrăinate de Tradiție, o lume fascinată de „fenomene” mai mult sau mai puțin paranormale, care însă nu au nicio legătură cu Realitatea.

 

Teozofismul nu este același lucru cu teozofia. Din punct de vedere istoric, termenul „teozofie” se referă la o serie de doctrine de inspirație religioasă sau chiar mistică ce provin în întregime din tradiția occidentală, a carei bază este întotdeauna creștinismul. Reprezentanți ai teozofiei pot fi considerați Jacob Böhme, Gichtel, William Law, Jane Lead, Swedenborg, Louis-Claude de Saint-Martin, Eckartshausen.

 

Contrar celor de mai sus, „Societatea Teozofică” ce practică teozofismul a fost fondată în 1875 de către Helena Petrovna Blavatsky, împreună cu colonelul Henry Steel Olcott și William Quan Judge, având sediul în India, la Chennai. În afară de ideile teozofice cu care fondatorii erau familiari și pe care le îmbrățișau, învățăturile teozofismului constau dintr-un sincretism ce unește budismul, hinduismul și în general toate tradițiile religioase.

extinde
 

Detalii produs

Autor: René Guénon

Traducător: Teodoru Ghiondea

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-973-111-975-5

EAN-13: 5948417230342

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, mitologie

René Guénon
René Guénon
Autor

René Guénon s-a născut la 15 noiembrie 1886, în Blois. În 1904, a venit la Paris...

vezi autor