TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Corporalizarea emoțiilor 978-630-6550-24-1
Corporalizarea emoțiilor
Vezi
galerie

Corporalizarea emoțiilor

de Raja Selvam

Titlu apărut în colecția Psihoterapia la Herald

Id: #433636

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum să ne îmbunătățim viața din punct de vedere mental, afectiv, fizic și comportamental
 

Descriere produs

În prima sa carte despre psihologia somatică integrală (Integral Somatic Psychology) psihologul clinician Dr. Raja Selvam oferă o nouă abordare pentru dezvoltarea capacității de a toleraemoțiile - în special cele dificile sau neplăcute - folosind corpul. Modelul ISP îți arată cum să dilați și  reglezi experiențele emoționale la nivelul corpului pentru a îmbunătăți diferite rezultate terapeutice - cognitive, emoționale, comportamentale, fizice, energetice, relaționale și chiar spirituale - atât în viața de zi cu zi, cât și în toate tipurile de terapii, inclusiv în alte abordări de psihoterapie corporală și psihologie somatică.


Vei învăța fiziologia emoțiilorla nivelul creierului șial corpului și cum :

• Accesezi rapid diferite tipuri de emoții

• Facilitezi corporalizarea și reglarea sentimentelor

• Procesezi și vindeci diferite traume și răni de atașament


Fiind ghid pentru integrarea emoțională, Corporalizarea emoțiilor este o carte utilă în lucrul cu o gamă largă de probleme clinice care implică emoții dificile - de la evenimente obișnuite de viață la tulburări psihosomatice sau psihofiziologice, traume de dezvoltare, traume prenatale și perinatale, tulburări de atașament, tulburări de personalitate, PTSD, traume colective și traume intergeneraționale - șiînîmbunătățirea rezultatelor și scurtarea timpului de tratament în diferite terapii, inclusiv psihanaliză, psihologie jungiană și CBT (terapie cognitiv-comportamentală).


Corporalizarea emoțiilor este un ghid introductiv care prezintă o nouă formă de practică psihologică somatică, bazată pe cercetări științifice, ce ajută în procesarea dificultăților emoționale cu care ne confruntăm și care reglează gândirea și comportamentul îmbunătățindu-ne starea generală de bine.

 

Psihologia somatică integrală (Integral Somatic Psychology) a fost dezvoltată de autorul și psihologul Dr. Raja Selvam și este o terapie somatică eficientă, care ajută clienții să atingă o stare de sănătate mentală optimă prin corporalizarea profundă a emoțiilor lor. Bazându-se pe cercetări din neuroștiință, psihologie cognitivă și psihoterapie corporală, Dr. Raja Selvam descrie cum corpul poate fi folosit ca un vehicul pentru procesarea afectivă, cu scopul de a ușura suferința, de a regla comportamentul, de a îmbunătăți memoria, limbajul și gândirea.

 

Această carte oferă modalități concrete de lucru prin care clienții își pot îmbunătăți toleranța față de o gamă largă de emoții – în special față de cele inconfortabile – și dezvoltă abilitați de self-help care pot fi folosite în nagivarea prin provocările inerente ale vieții.

 

Dr. Selvam descrie 4 pași ai corporalizării emoționale:

• Situația ‒ legătura între context și răspunsul afectiv;

• Emoția ‒ sursa descoperirii și a acceptării tuturor trăirilor;

• Dilatarea/Reglarea ‒ extinderea emoțiilor de la nivelul creierului la nivelul corpului pentru a îmbunătăți toleranța afectivă;

• Integrarea ‒ susținerea beneficiilor pe care le oferă corporalizarea emoțională la nivel fizic, energetic, cognitiv și comportamental.

 

Psihologia somatică integrală (ISP) poate fi folosită ca abordare complementară de lucru de către orice terapeut care caută căi inovatoare pentru a își ajuta clienții să se autoregleze și să se bucure de o gamă largă de experiențe emoționale.

 

(Cartea aceasta este) o realizare măreață. O sinteză unică. Cu precizie academică și un talent profund de reflectare, dr. Selvam ne poartă printr-o călătorie uluitoare, explorând structura și funcțiile afectivității la nivelul creierului și al corpului deopotrivă, rolul pe care-l joacă emoțiile în starea de sănătate precum și în tulburări și cum poate fi folosit corpul pentru a crea o capacitate mai mare de a regla și tolera emoțiile cu scopul de a îmbunătăți rezultatele cognitive, afective și comportamentale în toate terapiile. Corporalizarea emoțiilor aduce un plus valoros de care vor beneficia toți terapeuții și, de asemenea, este un dar pentru nespecialiștii care doresc să intre în contact cu inteligența lor emoțională și să-și îmbogățească viața.” - Peter A. Levine, PhD, creatorul Somatic Experiencing și autorul bestsellerelor Trezirea tigrului și Într-o voce nerostită

extinde
 

Detalii produs

Autor: Raja Selvam

Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-6550-24-1

EAN-13: 5948417500353

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, emoții, terapie