TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Împletind iarba sacră 978-630-6550-45-6
Împletind iarba sacră
Vezi
galerie

Împletind iarba sacră

de Robin Wall Kimmerer

Titlu apărut în colecția Alter ego la Herald

Id: #431962

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Înțelepciunea indigenă, cunoașterea științifică și învățăturile plantelor
 

Descriere produs

New York Times Bestseller; Washington Post Bestseller; Los Angeles Times Bestseller; Literary Hub, Best Essay Collection of the Decade; Book Riot Favorite Summer Read of 2020.


În acest volum Robin Wall Kimmerer ne oferă un ghid profund pentru a deveni mai înțelepți, mai responsabili și mai conectați la pământ și la natură. Această carte este un apel la trezire pentru a proteja darurile naturii și a celebra bogăția culturală a conexiunii noastre cu mediul înconjurător.


Autoarea prezintă modurile în care viețile și limba noastră se împletesc prin lumea naturală, împărtășind legende de la strămoșii ei Potawatomi pentru a ilustra cultura recunoștinței în care ar trebui să trăim cu toții. În calitate de membru al Națiunii Citizen Potowatomi, Kimmerer oferă perspective indigene asupra valorii recunoștinței și a rolului sacrului în ecologie.


Viziunea acestei autoare deschide perspectiva unei vindecări a mediului și a oamenilor, în aceste vremuri în care Windigo, monstrul flămând și veșnic nesătul din legendele poporului Anishinaabe, a ajuns să se identifice cu omul contemporan practicant frenetic al consumerismului, complet inconștient față de consecințele exceselor sale. Unicitatea demersului său constă în traducerea într-un limbaj științific a unor obiceiuri ancestrale ale popoarelor native americane, o justificare a unor moduri diferite de a privi lumea, în termenii unui schimb echitabil și viu, în care toți participanții, locuitori ai acestei planete, pot ieși în câștig.

 

Cu un master în botanică, urmat de un doctorat în ecologie vegetală, Robin Wall Kimmerer se recomandă atât ca om de știință care și-a dedicat întreaga carieră științifică studierii relației omului cu mediul înconjurător, dar și ca mamă plină de compasiune și înțelegere. La fel cum o mamă vrea binele suprem pentru copiii ei, tot astfel ea ne invită să învățăm să primim binele unei alte Mame, Natura atotcuprinzătoare, de la care mai avem încă multe de învățat. Împletindu-și poveștile cu date științifice și umor, autoarea subliniază ideea că trezirea conștiinței ecologice necesită recunoașterea și celebrarea relației noastre reciproce cu restul lumii vii. Căci numai atunci când vom putea auzi limbajele altor ființe vom fi capabili să înțelegem generozitatea pământului și vom învăța să ne dăm propriile daruri la schimb.

 

Ca botanist, Robin Wall Kimmerer a fost pregatită să pună întrebări despre natură folosind instrumentele științei. Ca membru al Națiunii Citizen Potawatomi, ea îmbrățișează ideea că plantele și animalele sunt cei mai vechi învățători ai noștri. În această carte, Kimmerer aduce împreună cele două modalități de cunoaștere pentru a ne purta într-o „călătorie pe cât de mitică, pe atât de științifică, pe cât de sacră, pe atât de istorică, pe cât de inteligentă, pe atât de înțeleaptă”.

 

Elizabeth Gilbert,

autoarea romanului Mănâncă, roagă-te, iubește.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robin Wall Kimmerer

Traducător: Walter Fotescu

Data apariției: august 2023

Titlu original: Braiding Sweetgrass: Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge and the Teachings of Plants

ISBN: 978-630-6550-45-6

EAN-13: 5948417330202

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: natură, terapie

 

Loc în topurile Cartepedia