TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Orfeu 978-630-6550-55-5
Orfeu
Vezi
galerie

Orfeu

de George Robert Mead

Titlu apărut în colecția Bibliotheca Orientalis la Herald

Id: #433634

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Influența mitului și misteriilor orfice asupra gândirii filosofice și religioase din Antichitate până în epoca modernă
 

Descriere produs

Publicat pentru prima dată în 1896, acest volum explorează viața și legenda lui Orfeu, celebrul poet, cântăreț și muzician din mitologia greacă. Autorul, G. R. S. Mead, un cunoscut teozof și cercetător al misteriilor antice, aduce o perspectivă profundă asupra acestui personaj și a influenței sale asupra culturii antice și a gândirii filosofice.


Textul se adâncește în diferitele povești și legende care îl înconjoară pe Orfeu, inclusiv coborârea lui în infern pentru a-și salva soția Euridice, rolul său de profet și profesor și legătura sa cu misteriile orfice. Mead examinează simbolismul și semnificația din spatele lui Orfeu și a miturilor sale, bazându-se pe o serie de surse, inclusiv texte antice, filosofie și tradiții spirituale.


Această carte ne oferă poate cel mai cuprinzător studiu asupra vieții și legendei lui Orfeu, celebrul poet și muzician din mitologia greacă. G.R.S. Mead reconstituie poveștile și miturile care înconjoară acest personaj fascinant, aducând la lumină influența sa asupra culturii antice și moderne. Cartea dezvăluie simbolismul din jurul misteriilor orfice, care erau practicate în lumea antică în scopul de a accesa înțelepciunea divină și a deschide poarta spre nemurire.


Reunind explicații provenite din surse directe cum ar fi Homer și Hesiod, gânditori pitagoreici și neoplatoniști suntem invitați într-o uluitoare călătorie, prin care autorul urmărește să aducă claritate asupra originilor misteriilor orfice, oferind o imagine de ansambu asupra simbolisticii și caracterului transformator din spatele acestora. Continuând acest demers, vom afla cine era Orfeu și cum influența sa a fost resimțită de-a lungul secolelor în diferite tradiții spirituale precum gnosticismul, neoplatonismul și creștinismul timpuriu. Prin intermediul acestor conexiuni, autorul evidențiază legăturile dintre mitologia greacă și aspectele profunde ale gândirii și credințelor umane. Cititorii vor înțelege cum Orfeu a contribuit la dezvoltarea unor concepte-cheie precum nemurirea sufletului, cunoașterea spirituală și căutarea divinității.


O altă idee centrală a cărții este relevanța legendei pentru înțelegerea naturii umane. Miturile și legendele sunt uneori oglinzi ale preocupărilor și aspirațiilor noastre. Orfeu, prin căutarea soției pierdute și încercarea de a o aduce înapoi din lumea morților, simbolizează dragostea, pierderea, suferința și perseverența umană. Citind această carte veți găsi reflecții profunde asupra aspectelor universale ale experienței umane și asupra modului în care miturile pot servi drept instrumente pentru înțelegerea și vindecarea sufletului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Robert Mead

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-6550-55-5

EAN-13: 5948417550174

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

George Robert Mead
George Robert Mead
Autor

George Robert S. Mead (1863-1933) a fost un pionier de prim rang în domeniul stu...

vezi autor