TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cânturile divine ale lui Zarathustra HE-ZAR-CNDALZ-09-N-001
Cânturile divine ale lui Zarathustra
Vezi
galerie

Cânturile divine ale lui Zarathustra

de Zarathustra

Titlu apărut în colecția Bibliotheca Orientalis la Herald

Id: #225681

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Învățăturile, filosofia și misiunea Profetului revelate în textele sacre ale zoroastrismului, prima religie monoteistă a lumii
 

Descriere produs

Volumul Cânturile divine ale lui Zarathustra recompune pentru cititorul contemporan imaginea uneia dintre cele mai influente religii, care a jucat un rol însemnat în istoria religioasă a umanității: zoroastrismul. Prin predicile atribuite profetului Zarathustra ni se revelează cea mai veche doctrină despre judecata individuală, Paradis și Iad, esența Adevărului, cugetarea bună, dreptatea divină, învierea trupului, Judecata de Apoi și viața veșnică, concepte regăsite apoi în credințele larg răspândite în civilizația umană prin împrumuturile doctrinare preluate de iudaism, creștinism și islam.

 

Cele mai vechi consemnări autohtone despre Zarathustra sunt încorporate în textele sacre în care profetul și discipolii săi direcți au expus noua religie. Acestea constituie literatura avestică (cea mai veche literatură produsă de Iran), urmată de scrierile pahlavi și pazend și, în cele din urmă, de textele în persana modernă (până spre sfârșitul secolului al XVIII-lea).

 

Scrierile din corpul avestic cuprind o compilație de texte străvechi, având caracter liturgic, oral. Avesta este mai degrabă „o carte de rugăciuni” decât „o biblie” și este tripartită, alcătuită din Yasna, colecția de versete liturgice, Vispered, culegere de texte de susținere și explicații, și Vendidad, o serie de fragmente în care sunt tratate subiecte precum manifestările spiritelor, reguli morale și măsuri de prevenire a bolilor, sub forma dialogului între Ahura Mazda (Divinitatea supremă, Creatorul omniscient) și Zarathustra.

 

Cânturile divine ale lui Zarathustra reînvie o întreagă tradiție și filosofie născute cu aproximativ 1 000 de ani înaintea erei noastre, prin versete ce au ajuns să fie cunoscute în Occident grație traducerilor realizate în diferite limbi europene, începând cu secolul al XVIII-lea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Zarathustra

Traducător: Radu Duma

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9789731119120

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: mitologie

 Zarathustra
Zarathustra
Autor

Pliniu cel Bătrân, descriindu-l în Istoria naturală pe un anume Hermippos, un om...

vezi autor