TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitul normalității
Mitul normalității
Vezi
galerie

Mitul normalității

de Gabor Maté, Daniel Maté

Titlu apărut în colecția Psihoterapia la Herald

Id: #425919

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică
 

Descriere produs

Noul volum semnat de autorul cărții Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare.

 

Cartea tratează:

  • Tensiunea dintre atașament și autenticitate exprimată prin deconectarea de sine;
  • Amprenta traumei și a stresului cronic în societate;
  • Modurile în care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne subminează bunăstarea și dezvoltarea;
  • Conexiunile dintre emoții și sistemul nervos și imunitar;
  • Aspectele profunde ale compasiunii și calea spre reconectare.

 

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” ca fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și minții noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana ca întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

 

În cea mai recentă carte a sa, Maté își dirijează atenția către a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. El subliniază punctele comune ce apar între bolile indivizilor și declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sănătate și vindecare plin de compasiune. Scrisă alături de fiul său Daniel, Mitul normalității este cea mai ambițioasă și urgentă carte a lui Maté de până acum.

 

În Mitul normalității, renumitul medic și specialist în domeniul adictiilor și traumei, Gabor Maté disecă felul în care țările occidentale care se bucură de sisteme de sănătate dezvoltate, înregistrează de fapt o creștere a incidenței bolilor cronice și o scădere a sănătății generale a populației. Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabor Maté, Daniel Maté

Traducător: Andreea Tincea, Andra Manole

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: The Myth of Normal: Trauma, Illness, and Healing in a Toxic Culture

ISBN: 978-973-111-990-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: emoții, societate, stres, suflet

 

Opinii editoriale

Cartea este un manifest foarte bine documentat al necesității, acum mai mult ca oricând, de a ne cunoaște natura noastră umană, nevoile și modul bazal și unitar de funcționare ca ființe umane; de a accepta faptul că fizicul și psihicul nostru reprezintă o singură unitate; de a înțelege modul în care se produce dezvoltarea și ce anume stimulează sau blochează această dezvoltare; de a face vindecarea posibilă, atunci când boala indică o abatere de la autoreglarea firească a organismului (a sistemului psihofizic). De asemenea, cartea este o dovadă aproape palpabilă a ceea ce stiința a demonstrat în ultimile decenii: că sănătatea unui om nu este o problemă personală, ci una relațională, socială.

Diana Vasile (psihoterapeut, cadru didactic universitar, președinte ISTT)
Gabor Maté
Gabor Maté
Autor

Gabor Maté (n. 1944) este un cunoscut medic canadian de origine maghiară, specia...

vezi autor