TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Dogmei-introducere în doctrinele creștine fundamentale 978-630-6550-50-0
Istoria Dogmei-introducere în doctrinele creștine fundamentale
Vezi
galerie

Istoria Dogmei-introducere în doctrinele creștine fundamentale

de Adolf von Harnack

Titlu apărut în colecția Arhetip la Herald

Id: #256024

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Istoria dogmei-Introducere în doctrinele creștine fundamentale, Adolf von Harnack definește conceptul de dogmă, analizează modul în care dogmă a fost inițial folosită de biserică pentru a se apăra de erezii, dar și modul în care crezul filozofic s-a substituit cu timpul vieții religioase autentice.

Capodoperă lui Harnack, Istoria Dogmei (Lehrbuch der Dogmengeschichte), a apărut pentru prima oară între anii 1886 și 1890, fiind tradusă la scurtă vreme în mai multe limbi. Cele șapte volume prin care se arată cum o credința vie s-a închistat în niște formule ecleziastice rigide se adresau unui public laic instruit, care avea totuși nevoie de un rezumat pe măsură pentru a parcurge cu succes multitudinea de informații și idei expuse în operă marelui teolog german.

Din această nevoie a apărut volumul Istoria dogmei-Introducere în doctrinele creștine fundamentale, care satisface toate criteriile unei lucrări fundamentale, putând face parte din acea bibliotecă selectă a istoriilor importante, care schimbă viziuni și dezvăluie noi puncte de observație asupra lumii. Cum Harnack însuși spunea, "istoria dogmei, expunând originea și evoluția dogmei, oferă cele mai bune mijloace de a eliberă Biserică de creștinismul dogmatic și de a grăbi inevitabilul proces de emancipare început odată cu Augustin".

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adolf von Harnack

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: septembrie 2018

Titlu original: Lehrbuch der Dogmengeschichte

ISBN: 978-630-6550-50-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald