Descriere produs
Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.
Teologie, hermeneutică şi transformare socială (2013) ,
Între speranţă şi responsabilitate (2014) ,
Una şi multiplă (2014) ,
Înţelepciunea lumii: Istoria experienţei umane a universului (2013) ,
Cruciadele. Istoria războiului pentru eliberarea Pămîntului Sfînt (2018) ,
Lecții de magie (2023) ,
Tao. Lumina care vindecă. Practici fundamentale pentru activarea energiei qi (2016) ,
Alimentația taoistă în medicina chineză (2016) ,
Știu ce gândești (2023) ,
Istoria omenirii (2017) ,
Detalii produs
Titlu original: Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing
ISBN: 978-606-588-768-8
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 336
Limbă: Română
Dimensiuni: 15x22,5 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Curtea Veche
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete
Din blogul Cartepedia
,,După cele 10 cărţi de literatură, 10 autobiografii ale unor femei remarcabile. De la experienţa de război a unei femei anonime din Berlin până la autobiografia legendei jazz-ului Billie Holliday. I......“
citește mai multOpinii editoriale
„Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.“
Chicago Tribune„Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.“
Los Angeles Times„O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.“
Time„Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).“
Philadelphia Inquirer