logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 31,93 lei
-15%37,57 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Arta bucătăriei sovietice. O poveste despre mâncare și nostalgie

Anya Von Bremzen
În stoc
PREȚ: 31,93 lei
-15%37,57 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 07.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-588-768-8
Dimensiuni: 15x22,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.

Autor: Anya Von Bremzen
Traducător: Cornelia Dumitru
Data apariției: noiembrie 2014
Editura: Curtea Veche
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
biografie, memorii, jurnal, război civil, comunism, metaforă, cultură sovietică, cultură americană
  • Anya Von Bremzen - Autor
    Anya Von Bremzen a crescut în Moscova, unde cânta la pian, făcea bişniţă la şcoală cu gumă de mestecat Juicy Fruit şi juca în filme sovietice. În Statele Unite, după ce a obţinut o diplomă de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generaţia ei: câştigătoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci cărţi de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Chicago Tribune
„Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.“
Los Angeles Times
„Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.“
Time
„O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.“
Philadelphia Inquirer
„Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).“

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus