TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare 978-606-44-1555-4
Vezi
galerie

Puterea sensibilității într-o lume nepăsătoare

de Hannah Jane Walker

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #434558

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Privește în jur. Unul din cinci oameni este hipersensibil. Dacă tu nu ești, atunci unul dintre cunoscuții tăi sigur este.
 

Într-o societate în care succesul pare să le aparțină celor duri și adaptabili, sensibilitatea este deseori văzută ca o slăbiciune. Când se spune despre cineva că este sensibil, conotația negativă e clară: simte prea mult, e vulnerabil și se lasă copleșit de emoții.

 

Hannah Jane Walker și-a început cercetările cu întrebarea: „Poate sensibilitatea să fie utilă în societatea actuală?“ Iar ce a descoperit e opusul a ce s-ar crede: oamenii sensibili sunt extrem de prețioși. Sunt mai empatici, deschiși la tot ce se întâmplă sau se spune în preajma lor și analizează lucrurile în profunzime. Aduc coeziune în grupuri și au o perspectivă largă asupra lumii. Autoarea ne convinge astfel că sensibilitatea este nu doar o formă de putere, ci o însușire de-a dreptul vitală în viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hannah Jane Walker

Traducător: Anastasia Ilie

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Sensitive

ISBN: 978-606-44-1555-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, societate

 

Opinii editoriale

„O analiză a beneficiilor pe care le aduc societății oamenii sensibili.”

Bookmark

„Sensibilitatea are o valoare personală, culturală și evoluționară uriașă. E o trăsătură care a fost greșit înțeleasă și deprioritizată sute de ani. Această carte analizează ceea ce pare o slăbiciune în caracteristicile umane și îi redă locul de drept printre celelalte trăsături pe care le considerăm importante.”

Joyful Antidotes

„Un îndemn la discuții despre virtuțile sensibilității, precum și despre greutățile ei. Pe mine, cartea m-a făcut să mă întreb dacă sunt timidă sau dacă e doar o etichetă greșit atribuită în copilărie. Mi s-a spus uneori că sunt mult prea sensibilă, dar oamenii care au făcut-o păreau mai degrabă să dea glas propriei nesiguranțe.”

Carmina Masoliver

„Hannah Jane Walker analizează ce înseamnă să ai un simț acut al emoțiilor și să fii foarte atent la ce se întâmplă în jurul tău, într-o lume în care sunt recompensați cei care sar imediat la concluzii, care vociferează mai tare, care iau decizii mai rapid. Examinându-și propriile experiențe și intervievând o serie de experți, Walker a descoperit însă că sensibilitatea poate fi o trăsătură foarte valoroasă. Ca să profităm de ea însă, trebuie să ne schimbăm perspectiva.”

Dr. Alice Violett
Hannah Jane Walker
Hannah Jane Walker
Autor

HANNAH JANE WALKER este poetă, dramaturgă și realizatoare de emisiuni radiofonic...

vezi autor