TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Atenția 978-606-44-1606-3
Vezi
galerie

Atenția

de Gloria Mark

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #434803

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Revenirea la echilibru, fericire și eficiență
 

Descriere produs

Pornind de la propria experiență și de la cercetările extinse realizate pe parcursul a zeci de ani, autoarea îți dezvăluie adevăratul cost al dezechilibrului unei vieți tot mai complicate.
 

Faci slalom printre sarcini. Răspunzi prompt la notificările șefilor și la mesajele prietenilor. Nu e ușor să faci față distragerii, întreruperilor și problemelor de concentrare care survin odată cu ele. Gloria Mark îți vine în ajutor, invitându-te la o reflecție asupra tuturor dificultăților pe care le ridică navigarea pe internet și consumul de conținut media.

 

De exemplu, contrar opiniei populare, o scurtă pauză voluntară îți poate reface resursele cognitive. O activitate captivantă sau întreprinsă mecanic elimină stresul. Însă impactul internetului asupra capacității de concentrare nu trebuie neglijat. Cum să mai procesezi informațiile dacă rămâi cu gândul la conținutul media? Cum să reduci influența rețelelor de socializare asupra performanței la serviciu? Iată doar două dintre multele probleme la care, din fericire, descoperi acum soluțiile în acest volum.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gloria Mark

Traducător: Irina Pricop

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Attention Span: The Surprising Science of How We Focus, Why That’s Changing, and How Rhythm Became The New Flow

ISBN: 978-606-44-1606-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: emoții, libertate

 

Opinii editoriale

„Lucrarea de față e bazată pe zeci de ani de cercetare despre efectul computerizării asupra vieții personale: cât de suprasolicitați am devenit, cum ne asumăm din ce în ce mai multe sarcini, cum suntem întrerupți în mod constant. Intervalul nostru de atenție a scăzut la 47 de secunde. Dacă vrei să afli cum să acționezi eficient în era digitală, Atenția e o lectură obligatorie.”

Susan David

„O amănunțită trecere în revistă a impactului întreruperilor din lumea digitală asupra vieții și sănătății noastre mintale.”

Don Norman

„Unele întreruperi sunt binevenite – cele pe care le alegem noi înșine. Majoritatea însă au o influență negativă asupra atenției, un aspect extrem de important al cogniției umane. Nu te lăsa distras de recenzia mea, citește cartea. Este o contribuție remarcabilă la domeniul psihologiei și îți arată ce înseamnă să trăieşti într-o lume a întreruperilor.”

Don Norman

„O lectură obligatorie pentru oricine își face griji pentru reducerea duratei de atenție.”

Cal Newport
Gloria Mark
Gloria Mark
Autor

Gloria Mark este psiholog și profesor la University of California, Irvine. Și‑...

vezi autor