TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Revoluția emoțiilor
Vezi
galerie

Revoluția emoțiilor

de Leonard Mlodinow

Id: #428014

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Impactul radical al emoțiilor asupra gândirii
 

Descriere produs

Luăm sute de decizii în fiecare zi, unele în mod automat, altele conștient, de la activități uzuale, până la investiții, și nicio decizie nu ar fi posibilă fără emoții. Deși timp de câteva milenii s-a crezut că emoția și gândirea sunt forțe separate și opuse în comportamentul nostru, Mlodinow demonstrează în această lucrare excepțională că emoțiile sunt, de fapt, esențiale pentru bunăstarea noastră, iar procesul gândirii are loc doar sub influența lor.

 

Mai mult decât atât, cu ajutorul neuroștiinței afective, acesta aprofundează rolul emoțiilor, fie ele constructive sau contraproductive, și susține că oricum ar fi ele, reprezintă un indicator fundamental asupra direcției pe care să o urmăm în viață. Totodată, înțelegând emoțiile, învățăm cum putem relaționa mai bine cu ceilalți, cum putem da sens frustrării, fricii și anxietății, dar și ce putem face pentru a trăi o viață mai fericită.

 

Prin povești personale, ca fiu al unor supraviețuitori ai Holocaustului, dar mai ales prin dovezi științifice și cunoștințe profunde despre evoluția și biologia noastră, Mlodinow ne oferă instrumentele necesare pentru a ne controla mai bine emoțiile și a le maximiza beneficiile, și ne ghidează în explorarea lor, în cunoașterea profilului emoțional pe care-l avem, astfel încât să învățăm arta de a le folosi mereu în favoarea noastră.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Leonard Mlodinow

Traducător: Talida Elena Boengiu

Data apariției: ianuarie 2023

Titlu original: Emotional: How Feelings Shape Our Thinking

ISBN: 9786303050409

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: curiozitate, emoții

 

Opinii editoriale

Convingător… Această explorare a interacțiunii dintre emoție și gândire este fascinantă. Revoluția emoțiilor arată că, în loc să fie contraproductive, emoțiile ne îmbogățesc viața.

Financial Times

Mlodinow arată cu succes cum pot fi evaluate, reglate și controlate emoțiile și concluzionează cu putere că înțelegerea lor este un proiect care durează o viață întreagă și care "nu este doar o știință, ci și o artă.

Publishers Weekly

Frumos scrisă și plină de cercetări de ultimă oră, cartea este un memento crucial al puterii pe care o au sentimentele în gândirea noastră.

Charles Duhigg, autor al cărții „The Power of Habit and Smarter Faster Better”
Leonard Mlodinow
Leonard Mlodinow
Autor

Leonard Mlodinow este fizician la Institutul Tehnologic din California (Caltech)...

vezi autor