TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Școli creative. Revoluţia de la bază a învăţământului

Ken Robinson, Lou Aronica
În Școli creative Ken Robinson dezvoltă ideile din celebra sa prezentare de la TED, „How Schools Kill Creativity“, și...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-722-056-8
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Școli creative. Revoluţia de la bază a învăţământului

MAI MULTE DESPRE CARTE

În Școli creative Ken Robinson dezvoltă ideile din celebra sa prezentare de la TED, „How Schools Kill Creativity“, și prezintă soluții inovatoare și practice la o problemă critică pentru națiunea noastră: cum să ne transformăm sistemul de învățământ.

Într-o perioadă în care afacerile testărilor standardizate adună profituri uriașe în timp ce multe școli au mari dificultăți financiare, iar elevii și pedagogii de peste tot suferă sub presiune, Robinson arată calea pentru a merge înainte. El susține renunțarea la sistemul nostru educațional demodat și propune o abordare foarte personalizată, organică, care se bazează pe resursele tehnologice și profesionale fără precedent pentru a-i implica pe toți elevii, pentru a le dezvolta dragostea de învățare și pentru a le permite să se confrunte cu provocările reale ale secolului XXI.

Plină de anecdote, observații, studii de caz, cercetări inovatoare și recomandări de la profesioniști aflați în prima linie a educației transformatoare – și scrisă cu istețimea specifică lui Robinson și în stilul său captivant –, Școli creative îi va inspira în egală măsură pe profesori, părinți și politicieni să re-gândească adevărata natură și scopul educației.

Autor: Ken Robinson, Lou Aronica
Traducător: Emilia Vasiliu
Data apariției: septembrie 2015
Editura: Publica
Titlu original: Creative Schools: The Grassroots Revolution That's Transforming Education
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
creativitate, educație, inovație, învățământ
  • Ken Robinson Ken Robinson - Autor
    Sir Ken Robinson este doctor în educație și autor al cărților The Element, Descoperă-ți elementul (Publica, 2014) și O lume ieșită din minți (Publica, 2011). A fost considerat de Fast Company „unul dintre...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Seth Godin, autorul cărții „Stop Stealing Dreams”
„Fă-mă să-mi pese. Robinson și Aronica transformă aceste cuvinte într-o mantra pentru viitorul educației. Nu îi educăm pe elevi, ci facem educație cu ei. Sper ca fiecare profesor și fiecare părinte să citească această carte.”
Richard Gerver, autorul cărții „Creating Tomorrow's Schools Today”
„Ken Robinson este cel mai convingător susținător la nivel mondial al transformării globale a sistemului de învățământ; claritatea lui, pasiunea și înțelegerea sa profundă au inspirat milioane de oameni, inclusiv pe mine. Această carte nu este numai un catalizator sau un apel la acțiune; este un manifest; o explorare practică și o celebrare a ceea ce este posibil.”
Michael Fullan, autor al cărții „The Principal”
„Aceasta este cartea pe care o așteptam de la Sir Ken Robinson – cea care expune ce este fundamental greșit la sistemele noastre educaționale și arată corespondentul pentru ce și cum ar trebui să fie diferit. El face creativitatea, și nu numai, să prindă viață. Nu începeți să citiți această carte decât dacă aveți în continuare trei ore libere, pentru că s-ar putea să vă fie dificil să o lăsați din mână. Apoi gândiți-vă la ce ați putea face și citiți din nou cartea împreună cu alții pentru a începe să faceți schimbările. Școli creative cu adevărat! Sincronizarea este perfectă.”

Opinia cititorilor