TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Două introduceri și o trecere spre idealism HU-CON-DIIOTS-18-N-001
Vezi
galerie

Două introduceri și o trecere spre idealism

de Constantin Noica

Id: #257534

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cu traducerea primei Introduceri kantiene a Criticii judecării
 

Descriere produs

Studiul despre Kant din 1943 al lui Noica este reeditat acum pentru prima oară, şi astfel seria de autor publicată la Humanitas devine completă. Noica nu se mărgineşte la interpretarea primei Introduceri ‒ căreia îi dă şi o traducere ‒ la Critica judecării, ci face analiza întregului sistem critic kantian, ale cărui trepte sunt Critica rațiunii pureCritica rațiunii practice și Critica judecării. Cititorul care vrea să-l înţeleagă pe Kant are în această carte cea mai bună introducere în filozofia sa, scrisă cu simplitatea şi farmecul caracteristice lui Noica.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Noica

Data apariției: noiembrie 2018

ISBN: 978-973-50-5951-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Cultură

 

Opinii editoriale

„În sistemul kantian stăruie o criză pentru că în dreptul puterii de judecată se înscrie un gol, pe care gândirea lui Kant nu va putea niciodată să-l închidă. De ce nu-l închide? Pentru că puterea de judecată n-are doctrină. Şi de ce n-are doctrină? Pentru că nu atinge legea. Dar de ce nu atinge legea? Pentru că nu e îngrădită.
Pentru întâia dată că întâlneşte, sub o formă oricât de palidă, neîngrăditul, gândirea lui Kant îşi pierde echilibrul. Ea n-avea dimensiunile vieţii spiritului, adică ale infinităţii. Le avea pe cele ale mărginirii. Şi de aceea a fost posibilă filozofia şi după Kant.”

Constantin Noica
Constantin Noica
Constantin Noica
Autor

Constantin Noica (Vităneşti-Teleorman, 12/25 iulie 1909 – Sibiu, 4 decembrie 198...

vezi autor