TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albinele și înțelepciunea 978-973-8471-78-8
Vezi
galerie

Albinele și înțelepciunea

de John Penberthy

Id: #226325

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O carte despre ființe care intuiesc că viața înseamnă mai mult decât a face miere
 

Descriere produs

Cartea lui John Penberthy, foarte frumos ilustrată de Laurie Barrows, este o delicioasă parabolă despre rostul ființei umane, personificată de o albină, Buzz albinuțul.



Bucurie penttru suflet și o lectură perfectă pentru copiii între 9 și 99 de ani!


Jocul de cuvinte din titlul original „To Bee Or Not To Bee” și-a pierdut savoarea la traducerea în limba română însă asta nu micșorează deloc valoarea conținutului cărții.



Scriitura este plină de veselie și de înțelepciune ceea ce o face o lectură perfectă pentru copiii între 9 și 99 de ani.



Ținta cărții este evident transformarea ființei umane însă meritul autorului este că reușește să facă asta într-un mod care atinge în primul rând sufletul și inima cititorului și doar în al doilea rând mintea acestuia.


Cartea lui John Penberthy, „Albinele și înțelepciunea”, foarte drăguț ilustrată de Laurie Barrows, este o delicioasă parabolă despre rostul ființei umane, personificată de o albină, Buzz albinuțul.


Jocul de cuvinte din titlul original „To bee or not to bee” te face să zâmbești instantaneu și în același timp să te aștepți la ceva filosofic. Cartea nu desminte titlul. Scriitura este plină de veselie și de înțelepciune pentru ca adevărurile esențiale de care această carte este plină să își atingă ținta, și anume, transformarea spirituală a ființelor umane.


Vă regăsiți foarte ușor în scenele din carte, trăiți cu sufletul la gură, aventurile „eroului principal” identificându-vă cu el în totalitate, descoperind experiența vieții și a cunoașterii înțelepte a acesteia, pentru că înțelepciunea scrisă sau rostită aici îți atinge direct inima, sufletul.


Cartea a fost revelată autorului într-o meditație, după cum el însuși mărturisește... ca urmare, cartea are de toate: metaforele și comparațiile abundă întocmai ca roadele unei veri îmbelșugate, o poezie aparte învăluie atmosfera și realmente veți trăi o bucurie aparte cufundându-vă în lectură și lăsându-vă vrăjiți de acest amestec de splendoare a naturii materiale și a naturii umane.


Cartea începe domol pentru ca mai apoi ritmul ei să devină alert, acțiunea reușind să captiveze total cititorul. Deși poezia textului rămâne, visarea dispare și nici iluzia nu se simte prea bine. Faptele se succed cu repeziciune și ÎNVĂȚĂMINTELE SACRE la fel. Nu mai e loc nici timp de reverie căci viața vine către tine și tu trebuie să-i faci față, să te descurci și să crești, să cazi și să înveți ca mai apoi să te înalți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Penberthy

Ilustrator: Laurie Barrows

Traducător: Larisa Andrei

Data apariției: iulie 2008

Titlu original: Too Bee or Not to Bee

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 117

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: încredere, suflet

 

Loc în topurile Cartepedia

John Penberthy
John Penberthy
Autor

John Penberthy este interesat de spiritualitate, lectură, natură, familie. Fiind...

vezi autor