TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea deșteptării CV-DAL-CARTED-19-N-001
Vezi
galerie

Cartea deșteptării

de Dalai Lama

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #261147

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Oamenii au căutat mereu plăcerea. Acum, în epoca tehnologiei, distracția e la doar câteva clicuri distanță. Dar, paradoxal, se pare că suntem din ce în ce mai nefericiți. Și asta fiindcă, așa cum ne învață budismul, căutarea satisfacțiilor este ea însăși o formă a suferinței, pe care o considerăm, iluzoriu, ca fiind opusul plăcerii.

 

Există însă o cale de eliberare de suferință. Sanctitatea Sa Dalai Lama ne vorbește tocmai despre această cale. Îndemnurile laureatului Premiului Nobel pentru Pace la compasiune și toleranță sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai înțelepte mesaje contemporane.

 

Pornind de la Cele Patru Adevăruri Nobile, piatra de temelie a budismului, Dalai Lama ne arată care sunt pașii necesari pentru a trăi cu adevărat în momentul prezent și pentru a îmbrățișa viața cu bucurie.


Nu este suficient să mergi la biserică duminica, să-ți împreunezi mâinile pentru a te ruga preț de câteva minute, dacă, în restul timpului, comportamentul tău rămâne neschimbat. Indiferent dacă ești sau nu prezent din punct de vedere fizic într-o biserică sau o catedrală, cred că trebuie să-i faci loc învățăturii în inima ta. Acest lucru este foarte important. Doar atunci când vei căpăta experiența acestui adevăr, el va avea o valoare reală. Altfel, rămâne doar un strop de cunoaștere în mintea ta, iar când te vei confrunta cu probleme în viață, nu-ți va fi de niciun folos.” – Dalai Lama

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dalai Lama

Traducător: Iustina Cojocaru

Data apariției: martie 2019

Titlu original: The Dalai Lama's Book of Awakening

ISBN: 978-606-440-213-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x13 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: fericire

Dalai Lama
Dalai Lama
Autor

Sanctitatea Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama („Mare-Lama"), conducătorul...

vezi autor