TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căile adevăratei rugăciuni
Vezi
galerie

Căile adevăratei rugăciuni

de Thomas Merton

Titlu apărut în colecția Fides la Ratio et Revelatio

Id: #409227

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Într‑o lume care a depus atît de mult efort pentru a imortaliza ceea ce e trecător, este bine să vă amintiți, atunci cînd începeți să citiți această carte, două observații care au fost făcute, una de către un quaker francez, mort la sfîrșitul celui de‑al doilea război mondial și cea‑ laltă chiar de Thomas Merton. Marius Grant scria:

Cred în influența bărbaților tăcuți și strălucitori și știu din experiență că aceștia sînt rari. Totuși, ei dau savoare lumii noastre... Nimic nu va fi pierdut cîtă vreme vor exista astfel de oameni. Dacă există o dorință pe care trebuie să o ex‑ primăm astăzi, este tocmai aceea de a vedea în noi înșine un început al contemplației.

Thomas Merton spunea:

Religia tinde mereu să-și piardă consistența interioară și credința sa supranaturală, atunci cînd nu are fervoarea con‑ templației. Este elementul care pare inutil, al tăcerii și al golului în viața de rugăciune, acela care face ca aceasta să fie, cu adevărat, viață.

- Douglas V. Steere (Fragment din prefața pentru ediția americană)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas Merton

Traducător: Alexandru Zampieri

Prefaţator: Marius Taloș

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9786069659342

Copertă: Paperback

Număr pagini: 154

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Teme: suflet

 

Opinii editoriale

Căile adevăratei rugăciuni constituie de la început pînă la sfârșit o pledoarie pentru a regăsi unitatea pierdută a rugăciunii în spiritul contemplativ. În ce constă acest spirit contemplativ? În a pregăti, prin rugăciune, calea pentru lucrarea lui Dumnezeu înlăuntrul nostru. Altfel spus, a fi contemplativi înseamnă a ne pregăti pentru întîlnirea cu „razele orbitoare ale iubirii” (W. Blake). Căile adevăratei rugăciuni ne ajută, așadar, să ne adunăm lăuntric din împrăștierile noastre, pentru a ne deschide spre întreita întîlnire prilejuită de spiritul contemplației în „Duh și Adevăr”: cu Dumnezeu, cu aproapele și cu sine.

Pr. Marius Taloș SJ
Thomas Merton
Thomas Merton
Autor

Thomas Merton (1915 – 1968). Celebru călugăr trapist american, mistic, poet, act...

vezi autor