TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între credință și rațiune 978-606-9659-64-9
Vezi
galerie

Între credință și rațiune

Id: #433695

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Drama filozofiei de la Erasmus la Kant
 

Descriere produs

„Perioada dintre începuturile lui Luther și etapele timpurii ale lui Kant se întinde pe mai bine de 100 de ani, o perioadă extrem de bogată filozofic, teologic, științific. Această carte tratează despre preocuparea față de problemele religioase și față de omniprezența credinței creștine, așa cum s-au manifestat în contextul intelectual mai larg al acestei perioade.



Pentru a-l înțelege pe Kant trebuie să îl situăm în linia marilor săi predecesori Descartes, Spinoza, Newton, Locke, Leibniz, Wolff, Hume și alții. Însă din moment ce Reforma și reacțiile față de aceasta au modelat curentele metafizico-teologice care l-au precedat, în special în teritoriile germane, e necesar de asemenea să înțelegem mai bine figuri ca Luther și Calvin, precum și tradiția filozofiei și teologiei protestante pe care aceștia au inaugurat-o. Prin aceasta nu afirmăm vreo influență directă a lui Luther asupra lui Kant, nici nu-l transformăm pe Kant în „filozoful protestantismului”, după titlul unui odată faimos eseu al lui Friedrich Paulsen, ci propunem un principiu hermeneutic folositor.” (Edward Kanterian)

 


Alte titluri pentru Otniel-LaureanVereș (traducator):
Diavolul și amăgirile sale (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Traducător: Otniel-Laurean Vereș

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-9659-64-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 228

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Teme: Dumnezeu

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„De fiecare dată cînd filozofia vrea să se redefinească (ori să se reinvente-ze), are de înfruntat teologia. S-a scris mult despre contaminarea teologiei de către filozofie, însă, odată cu cartea lui Kanterian, ar trebui regîndită istoria filozofiei și din perspectivă inversă, a lipsei de imunitate a filozofiei în fața teologicului.”

Florin George Călian

„Kanterian posedă o erudiție vastă și o inteligență rafinată.”

Anthony Kenny