TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Îngerii căzuţi

Cristian Sandache
A scrie despre extrema dreapta presupune un risc doar daca dorim sa politizam o asemenea tema ori s-o subordonam diferitelor prejudecati sau clisee...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-556-6
EAN-16: 978973135556
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Îngerii căzuţi

MAI MULTE DESPRE CARTE

A scrie despre extrema dreapta presupune un risc doar daca dorim sa politizam o asemenea tema ori s-o subordonam diferitelor prejudecati sau clisee de gandire. Istoricul nu trebuie sa aiba alt aliat decat Adevarul, recursul la sursele de maxima credibilitate constituind unica atitudine demna de un slujitor al muzei Clio. Rationamentele de tip maniheist vor trebui sa dispara, pornindu-se de la analiza faptelor si a contextului in care s-au derulat acestea. Nu putem face, totodata, abstractie de psihologia personajelor. Ar fi ideal daca ne-am putea transpune in mintea acestora, intelegandu-le motivatiile actiunilor pe care le-au initiat.

 

„Icoana Arhanghelului Mihail, de care Codreanu fusese coplesit in perioada detentiei de la Vacaresti, reaparea ca simbol tutelar al grupului celor nemultumiti de realitatile romanesti, nutrind nostalgii dupa vremuri voievodale si preluand temele mistice si antisemite in atitudinile lor publice. Nu intamplator fusese aleasa aceasta figura severa, care, cu spada sa de foc, purta lupte grele cu fortele demonice. In scrierile apocrife se pomenea chiar despre faptul ca Arhanghelul Mihail fusese singurul care reusise sa-l impinga in haul cel vesnic pe Lucifer, ingerul renegat care incercase sa-l detroneze pe Dumnezeu. (...) Cu imaginatia sa bogata, strabatuta de viziuni halucinante, luminoase ori eroice, Codreanu a simtit imediat ca un asemenea chip era bine-venit in geneza grupului pe care il pregatea. Ce fel de grupare insa, nu putea probabil raspunde cu exactitate nici el.”

Data apariției: 2010
Editura: Corint
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, istorie, istorie modernă, legionari, grupări
  • Cristian Sandache - Autor
    Cristian Sandache este conferentiar la Facultatea de Drept a Universitatii „Mihail Kogalniceanu” din Iasi. Doctor in istorie (2001). A publicat 10 volume de specialitate, precum si 87 de studii, articole si recenzii in Xenopoliana, Europa XXI, Dosarele istoriei, Studia et Acta Historiae Iudaeorum Romaniae, Timpul, Dacia literara, Drepturile omului, Arhivele Securitatii etc.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus